Laatst bijgewerkt op 17 november 2024

Zelfgemaakte traditionele Italiaanse recepten

Gianni van Alle Italiaanse - Author
Gianni van Alle Italiaanse

De recepten die we thuis maken verzameld en gepresenteerd alsof je bij ons te gast bent. Wij verwelkomen je met een aperitief, dan bereiden we samen een pastagerecht. Als dessert proeven we ons huisgemaakt ijs, en als afsluiter een lekker digestief.

๐Ÿ‘จโ€๐Ÿณ

Nieuwste recepten

Deze gerechten zijn niet alleen lekker, maar bevatten ingrediรซnten die typisch zijn voor de plaats van herkomst van het recept.

Dankzij hun populariteit vinden we veel van deze ingrediรซnten nu ook hier in Nederland. Zo bereiden wij onze recepten alsof we in Italiรซ zijn.


๐Ÿน

Aperitief recepten

Als je bij ons komt dineren, zorgen wij ervoor dat je zich op jouw gemak voelt door je een aperitief aan te serveren. De rol van het aperitief is om je hongerig te maken, en om deze reden drinken we het voor het avondeten.

Een Spritz bevat Prosecco en Aperol, typische producten uit Veneto. De Negroni en Sbagliato worden daarentegen gemaakt met Campari, een amaro uit Milaan. Hugo, afkomstig uit berghutten in de Alpen, bevat vlierbloesemsiroop.

๐Ÿ

Pasta recepten

Samen in gezelschap een pastagerecht bereiden is een activiteit die ons heel dichtbij houdt. Van team building, zouden ze hier in Amsterdam zeggen.
De bereiding van veel klassieke pastarecepten gaat vrij snel. In minder dan een half uur bereid je een arrabbiata, een aglio olio of een carbonara.

๐Ÿ Alle pastarecepten

Dan zijn er recepten die een wat langere bereiding vergen. Op feestdagen maken wij graag ragรน Bolognese, lasagne en gnocchi.

๐Ÿ•

Pizza recepten

Als we georganiseerd zijn, hebben we 's ochtends het pizzadeeg klaargemaakt. Met een krachtige oven en een vuurvaste steen kun je thuis een uitstekende pizza maken met een smaak die niet ver verwijderd is van die van een goede pizzeria.

๐Ÿจ

IJs recepten

Als je 's ochtends het pizzadeeg moest bereiden, hoe lang duurde het maken van het ijs dan? En toch! Zelfgemaakt ijs is een van de eerste recepten die we op Alle Italiaanse hebben gepubliceerd en is in minder dan een uur klaar.

๐Ÿจ Alle ijsrecepten

Wij maken traditioneel Italiaans ijs met melk en eventueel eieren; maar we zijn ook heel goed in het maken van vegan ijs en ijstaarten. Makkelijk met onze recepten en net zo lekker als die van de ijssalon. ๐Ÿ‘Œ

๐Ÿฅƒ

Zelfgemaakte likeuren

Aan het einde van een uitgebreide maaltijd is het een goed idee om de gasten een digestief te serveren. Likeuren en bitters zoals limoncello, amaretto en sambuca zijn ook buiten Italiรซ beroemd. We delen onze recepten en de methode om ze thuis te maken.

โ˜•

Koffie met mokka

Velen hebben tegenwoordig machines in huis die perfecte espresso maken; de charme van de Italiaanse mokka leeft nog steeds, het is een object dat velen in Italiรซ nog steeds gebruiken. In ons recept zetten we mokka koffie met een mooi laagje room erop.

๐Ÿ“š

Italiaanse receptenboeken

Naast de recepten op de site hebben we nog vele andere in onze boeken gepubliceerd. We hebben alle recepten echt gemaakt; wij leggen het proces gedetailleerd uit stap-voor-stap met afbeeldingen.

Onze traditionele Italiaanse receptenboeken zijn beschikbaar in zowel e-book als paperback formaat.