Laatst bijgewerkt op 20 december 2024
Zelfgemaakte traditionele Italiaanse recepten
De recepten die we thuis maken verzameld en gepresenteerd alsof je bij ons te gast bent. Wij verwelkomen je met een aperitief, dan bereiden we samen een pastagerecht. Als dessert proeven we ons huisgemaakt ijs, en als afsluiter een lekker digestief.
Nieuwste recepten
Deze gerechten zijn niet alleen lekker, maar bevatten ingrediënten die typisch zijn voor de plaats van herkomst van het recept.
Dankzij hun populariteit vinden we veel van deze ingrediënten nu ook hier in Nederland. Zo bereiden wij onze recepten alsof we in Italië zijn.
Aperitief recepten
Als je bij ons komt dineren, zorgen wij ervoor dat je zich op jouw gemak voelt door je een aperitief aan te serveren. De rol van het aperitief is om je hongerig te maken, en om deze reden drinken we het voor het avondeten.
Een Spritz bevat Prosecco en Aperol, typische producten uit Veneto. De Negroni en Sbagliato worden daarentegen gemaakt met Campari, een amaro uit Milaan. Hugo, afkomstig uit berghutten in de Alpen, bevat vlierbloesemsiroop.
Pasta recepten
Samen in gezelschap een pastagerecht bereiden is een activiteit die ons heel dichtbij houdt. Van team building, zouden ze hier in Amsterdam zeggen.
De bereiding van veel klassieke pastarecepten gaat vrij snel. In minder dan een half uur bereid je een arrabbiata, een aglio olio of een carbonara.
Dan zijn er recepten die een wat langere bereiding vergen. Op feestdagen maken wij graag ragù Bolognese, lasagne en gnocchi.
Pizza recepten
Als we georganiseerd zijn, hebben we 's ochtends het pizzadeeg klaargemaakt. Met een krachtige oven en een vuurvaste steen kun je thuis een uitstekende pizza maken met een smaak die niet ver verwijderd is van die van een goede pizzeria.
IJs recepten
Als je 's ochtends het pizzadeeg moest bereiden, hoe lang duurde het maken van het ijs dan? En toch! Zelfgemaakt ijs is een van de eerste recepten die we op Alle Italiaanse hebben gepubliceerd en is in minder dan een uur klaar.
🍨 Alle ijsrecepten- IJs basisrecept zonder ei
- Roomijs met ei
- Chocolade ijs
- Vegan ijs
- Aardbeienijs
- Pistache-ijs
- Koffie ijs
- IJstaart
Wij maken traditioneel Italiaans ijs met melk en eventueel eieren; maar we zijn ook heel goed in het maken van vegan ijs en ijstaarten. Makkelijk met onze recepten en net zo lekker als die van de ijssalon. 👌
Zelfgemaakte likeuren
Aan het einde van een uitgebreide maaltijd is het een goed idee om de gasten een digestief te serveren. Likeuren en bitters zoals limoncello, amaretto en sambuca zijn ook buiten Italië beroemd. We delen onze recepten en de methode om ze thuis te maken.
Koffie met mokka
Velen hebben tegenwoordig machines in huis die perfecte espresso maken; de charme van de Italiaanse mokka leeft nog steeds, het is een object dat velen in Italië nog steeds gebruiken. In ons recept zetten we mokka koffie met een mooi laagje room erop.
Italiaanse receptenboeken
Naast de recepten op de site hebben we nog vele andere in onze boeken gepubliceerd. We hebben alle recepten echt gemaakt; wij leggen het proces gedetailleerd uit stap-voor-stap met afbeeldingen.
Onze traditionele Italiaanse receptenboeken zijn beschikbaar in zowel e-book als paperback formaat.