Laatst bijgewerkt op 18 september 2022

Over ons
Alle Italiaanse

Wie schrijft al deze pagina's over Italiaanse cultuur en tradities? We vertellen je iets over ons.

Een scène uit de film
Een scène uit de film "Amici miei" van de Italiaanse regisseur Mario Monicelli

Wie zijn wij

👩‍💼👨‍🍳👩‍🎨👩‍🔬

Buongiorno e benvenuti.

Wij zijn een collectief van Italiaanse expats in Nederland.
We kwamen naar Nederland vanwege ons werk, en hier ontmoetten we elkaar. Wij zijn professionals in de sectoren technologie, online media, mode en cultuur.

We hebben allemaal passies gemeen, die we delen op de pagina's van Alle Italiaanse: een aperitief en een kopje koffie met vrienden, een lekkere italiaanse pizza met de smaak van thuis.

Een beroemde scène uit de film
Een beroemde scène uit de film "We hielden zoveel van elkaar" (C'eravamo tanto amati) van de Italiaanse regisseur Ettore Scola

Waarom Alle Italiaanse


Hier in Nederland kwamen we veel interessante dingen tegen; sociale en culturele gewoonten die ons verbaasden.

Wij vinden de Nederlandse samenleving erg geavanceerd en willen die graag beter leren kennen. Velen van ons worstelen met een cursus Nederlands, vaak niet eens de eerste.

Tegelijkertijd merken we dat veel Nederlanders Italië waarderen.

We vroegen ons af: kunnen we de Italiaanse cultuur vertellen terwijl we de Nederlandse taal oefenen?

Zo ontstond Alle Italiaanse. Elke week publiceren we iets nieuws, misschien vol blunders; maar langzaam leren we de taal. En we communiceren aspecten van de Italiaanse cultuur die je misschien niet kent.

👉 We schrijven een ✉️ nieuwsbrief met het nieuws van de maand - zoals ijs in de zomer of panettone in december. Schrijf je in!

Hoe steunt Alle Italiaanse

Het schrijven van nauwkeurige en gedetailleerde blogs is een werk van lange adem, het vereist aandacht en ervaring in online technologieën. Om een klein deel van dit werk terug te betalen, heeft de site affiliate links in de vorm van reclamebanners. Lees onze affiliate disclosure en disclaimer voor meer informatie.

Locatie en contactgegevens

Wij wonen en werken in de regio Amsterdam. Wanneer je met Alle Italiaanse in contact wilt komen kan je gebruik maken van de contact pagina.