Laatst bijgewerkt op 23 maart 2024

Wie zijn wij
Alle Italiaanse

Wie schrijft de pagina's van Alle Italiaanse? We vertellen je iets over ons. Wij zijn Italianen in Nederland; we schrijven over onze cultuur terwijl we jouw taal leren.

Een beroemde scène uit de film
Een beroemde scène uit de film "We hielden zoveel van elkaar" (C'eravamo tanto amati) van de Italiaanse regisseur Ettore Scola

Ciao,
mijn naam is Gianni, ik kom uit regio Trentino in Noord-Italië en in 2021 heb ik Alle Italiaanse opgericht.

Het was mij opgevallen dat de meeste sites over Italië door Nederlanders zijn geschreven en over dingen gaan die je in Italië kunt doen of bezoeken.

Mijn idee is juist het tegenovergestelde: schrijven vanuit het perspectief van Italianen over dingen die je ook in Nederland kunt doen. Traditionele recepten, boeken, films: net zoals miljoenen Italianen dat dagelijks doen.

Maar als ik enerzijds een origineel standpunt probeer uit te drukken, is mijn Nederlands niet perfect: omdat ik het aan het leren ben, zelfs terwijl ik Alle Italiaanse schrijf, en ook dankzij jouw suggesties.

In ruil daarvoor deel ik op alle pagina's enkele woorden en korte zinnen uit mijn taal. Terwijl je één van onze recepten maakt, leer je dus ook een beetje Italiaans.

De onderwerpen van
Alle Italiaanse

Wat ons onderscheidt van anderen en wat ons origineel maakt, is het laten zien van dingen die deel uitmaken van onze cultuur en waar we bijzonder goed in zijn.

Thuis bereiden we bijvoorbeeld vaak gerechten die in restaurants in de binnenstad duur zijn.
Onze vrienden complimenteren ons, maar voor ons maken ze deel uit van het dagelijks leven.
En ik zal je laten zien hoe we ze doen. Het populairst zijn de ijsrecepten en pastagerechten.

Gianni - de oprichter en auteur van Alle Italiaanse
Dit ben ik op het strand Bloemendaal aan Zee, Noord Holland

Het andere dat ik heel goed ken, is mijn taal. Op alle pagina's van Alle Italiaanse deel ik de centrale woorden van de pagina in het Italiaans, met de uitspraak. Ik vind het een leuke manier om de taal te leren.


👉 Waarom spreek je in het meervoud en zeg je: "wij zijn Italianen?"

Sommige van mijn vrienden en familie vonden het idee interessant en deden mee met hun expertise, inhoud en ideeën. Dus is alle italiaanse het resultaat van de ervaring van meerdere mensen.

Bovendien werkten enkele vrienden mee aan de publicatie van enkele pagina's over cinema en literatuur in Italië.

Locatie en contactgegevens

Wij wonen en werken in regio Amsterdam.

Hoe steunt
Alle Italiaanse

In eerste instantie verdiende onze site, net als vele andere van dit type, volledig inkomsten via advertenties.

Wij willen echter graag betere oplossingen vinden, zowel voor ons als voor onze bezoekers. Onze pagina's over Italiaans ijs bevatten bijvoorbeeld geen in-tekstadvertenties en worden voornamelijk gesponsord via onze eigen receptenboeken.
Zo kunnen wij kwalitatieve inhoud aanbieden zonder vervelende reclame.
Lees ook onze disclaimer voor meer informatie.