Laatst bijgewerkt op 12 juni 2023

Over ons
Alle Italiaanse

Wie schrijft al deze pagina's over Italiaanse cultuur en tradities? We vertellen je iets over ons. Wij zijn Italianen in Nederland; we schrijven over onze cultuur terwijl we jouw taal leren.

Een beroemde scène uit de film
Een beroemde scène uit de film "We hielden zoveel van elkaar" (C'eravamo tanto amati) van de Italiaanse regisseur Ettore Scola

Wie zijn wij

🔊 Buongiorno e benvenuti.

Wij zijn Italiaanse expats in Nederland. We kwamen naar Nederland vanwege ons werk, en hier ontmoetten we elkaar. Wij zijn professionals op het gebied van technologie, online media, levensstijl en cultuur.


Auteurs


Ciao, ik ben Gianni.
De oprichter van deze website

Hoi, mijn naam is Gianni en ik kom uit regio Trentino, in Noord-Italië.
Ik heb een graad in filosofie, en heb vele jaren in Milaan en Amsterdam gewerkt op het gebied van media en cultuur.

Gianni - de oprichter en auteur van Alle Italiaanse
Ik op het strand Bloemendaal aan Zee, Noord Holland

In 2021 begon ik een aantal van mijn interesses en passies te delen op Alle Italiaanse.

Te beginnen met Italiaans eten, een vaardigheid die ik van mijn mamma heb geërfd. Als je mijn tips opvolgt, maak je heerlijk ijs, pizza zoals in een pizzeria en pasta zoals bij mij thuis in Italië.
Ik heb onlangs een stukje geschreven over Italiaans design, een interesse die ik van mijn papà heb gekregen.

Het delen van leuke dingen uit mijn land geeft me veel vreugde en voldoening, omdat ik weet dat velen van jullie de inhoud van de website waarderen. Bovendien is het schrijven in het Nederlands een leermoment voor mij. Een win-win 👌.

Sommige van mijn vrienden vonden het idee interessant en deden mee met hun expertise, inhoud en ideeën. Dus is Alle Italiaanse het resultaat van de ervaring van meerdere mensen.


Ciao, ik ben Sara.
Ik schrijf over levenstijl en literatuur

Ik kom van de Lombardische kant van het Gardameer. In Italië werkte ik in de toerisme en reissector. Dankzij mijn talenkennis heb ik ook meegewerkt aan de organisatie van bruiloften in mijn regio.

Sara - auteur van Alle Italiaanse
Hoi ik ben Sara 👋 Hier in Nederland werk ik op het gebied van online media.

Ik ben gepassioneerd door cinema en literatuur, waarover ik hier op Alle Italiaanse graag schrijf. Naast de meest bekende schrijvers zoals Paolo Cognetti en Elena Ferrante, deel ik ook het werk van minder bekende Nederlandse auteurs als Niccolo Ammaniti Ammaniti en Ilaria Tuti.

Locatie en contactgegevens

Wij wonen en werken in de regio Amsterdam. Wanneer je met Alle Italiaanse in contact wilt komen kan je gebruik maken van de contact pagina. Wijn zijn ook op Pinterest en Facebook.

👉 We schrijven een ✉️ nieuwsbrief met het nieuws van de maand - zoals ijs in de zomer of panettone in december. Schrijf je in!


Waarom Alle Italiaanse


Hier in Nederland kwamen we veel interessante dingen tegen; sociale en culturele gewoonten die ons verbaasden.

Wij vinden de Nederlandse samenleving erg geavanceerd en willen die graag beter leren kennen. Velen van ons worstelen met een cursus Nederlands, vaak niet eens de eerste.

Tegelijkertijd merken we dat veel Nederlanders Italië waarderen.
We vroegen ons af: kunnen we de Italiaanse cultuur vertellen terwijl we de Nederlandse taal oefenen?

Zo ontstond Alle Italiaanse. Elke week publiceren we iets nieuws, misschien vol blunders; maar langzaam leren we de taal. En we communiceren aspecten van de Italiaanse cultuur die je misschien niet kent.

Hoe steunt Alle Italiaanse

Het schrijven van nauwkeurige en gedetailleerde blogs is een werk van lange adem, het vereist aandacht en ervaring in online technologieën. Om een klein deel van dit werk terug te betalen, heeft de site affiliate links in de vorm van reclamebanners. Lees onze affiliate disclosure en disclaimer voor meer informatie.


Alle Italiaanse Nieuwsbrief

De Italiaanse specialiteiten van de maand in je inbox

Zoals ijs in de zomer of panettone met kerst. Maar ook levensstijl en gewoonten, en de betekenis van Italiaanse woorden.

Placeholder image

👉 Het is gratis en je kunt je op elk moment afmelden

WhatsApp icon

Alle updates publiceren wij ook op ons nieuwe WhatsApp channel