Gin, bitter Campari en rode vermout, jsblokjes en een schijfje sinaasappel. De Negroni is het aperitiefdrankje geboren in Florence en symbool van het happy hour van Milaan. Wij maken het volgens het originele recept.
«Een Americano met Gin in plaats van water», zoals Graaf Negroni begin 20e eeuw vroeg in café Casoni in Florence. De modieuze Americano van Graaf Negroni werd eerst populair in Florence en vervolgens in heel Italië, onder de naam van de maker. Vooral in het noorden, in Milaan, wordt de Negroni beschouwd als het aperitief bij uitstek, het meest gedronken tijdens de happy hour.
Als je hem geproefd hebt, weet je misschien wel de reden van zijn populariteit: de intens bittere smaak en het hoge alcoholgehalte maken het als het ware tot een sterke ervaring. De bittere smaak is niet voor iedereen geschikt en is intenser dan die van een Americano. En het is niet ongebruikelijk dat degenen die het voor de eerste keer proeven, niet meteen enthousiast zijn.
Sinds je het water vervangt door gin stijgt het alcoholgehalte flink: de Negroni van het originele recept bevat tussen de 25% en 30% alcohol. Desondanks wordt het beschouwd als een aperitief en daarom gedronken voor het diner.
Op deze pagina bereiden we het stap voor stap 🥴.
👉 In Milaan is een lichtere versie populair, de Negroni Sbagliato, met Champagne in plaats van Gin. En dus halverwege tussen een Negroni en een Americano.
De Sbagliato is net zo beroemd en representatief voor Milaan als Negroni. Wij hebben het ook gemaakt.