Americano 🍹 Recept met Campari en rode vermout
👩🍳 Erg makkelijk
⏰ 5 min bereiden
🤗 Gegarandeerd resultaat
Oorspronkelijk werd Americano geserveerd zonder ijsblokjes en met slechts een scheutje water. Wij maken de versie die je tegenwoordig in bars drinkt, dat wil zeggen met de ingrediënten in 1:1:1 delen en met ijs.
Op deze manier verkrijgen we een drankje met een alcoholgehalte van ongeveer 15%.
Ingrediënten
3 IJsblokjes
Bitter Campari 3cl (1 deel)
Rode Vermout 3cl (1 deel)
Sodawater 3 cl (1 deel)
Sinaasappel Een schijfje
👉 Wist je dat? Tot 1881 werd Bitter Campari Bitter all'uso di Hollandia , "Nederlands Bitter" genoemd.
Welk glas
Meestal gebruiken we een tumblerglas , laag of hoog.
In de jaren dat ik in Milaan woonde, serveerden de bars tijdens het aperitief regelmatig drankjes zoals Americano en Negroni in hoge glazen, in verhouding tot de prijs.
Ook gebruiken we hem hoog om de ingrediënten van het recept goed te laten zien.
Bereiding
Doe de ijsblokjes
Doe de ijsblokjes in een tumblerglas, zodat ze het glas en de ingrediënten afkoelen tijdens de bereiding.
Giet de bruisend water
Giet eerst de bubbels erbij, die helpen bij het mengen van de wijn en de bitters die we later inschenken. Je hoeft dus niet lang te roeren.
👉 Als je een meer alcoholische drank wilt, kun je gewoon alleen een scheutje bruisend water toevoegen.
Voeg de rode vermout toe
Giet de rode vermout over het water, één deel: en dus een derde van de drank. De twee vloeistoffen mengen zich vanzelf en de drank wordt lichtrood.
Giet als laatste de Campari erbij
Als laatste voeg de Campari toe in dezelfde hoeveelheid. Het is dikker dan de rest van de drank, glijdt naar beneden en mengt zich, waardoor de drank de klassieke helderrode kleur krijgt.
Mengen
Roer kort door met een lepel met lange steel of een barlepel.
Voeg de sinaasappel schijf toe
Een schijfje sinaasappel om te versieren, typisch zoals bij alle Italiaanse aperitieven met Campari.
Serveren
Serveer onmiddellijk, totdat de drank koud en bruisend is.
In Italië drinken we Americano als aperitief, en dus vóór het avondeten, dat afhankelijk van de regio rond 19 uur is. De rol van het aperitief is traditioneel om je hongerig te maken, ook al eten velen bij het moderne Happy Hour direct aan de bar met hapjes.
Onze Americano met Campari en rode Martini
Vond je het lekker? Beoordeel dit recept
In het restaurant in Italië , als je klaar bent met eten, vraagt de ober: 🔊 andava tutto bene? (alles goed? )
Likeuren
Wij schreven een kookboek
met 26 originele recepten
van traditionele digestieven
🥃 Bekijk ons receptenboek
In gedrukte of e-book versie
Oorsprong van Americano cocktail
Het belangrijkste document over de oorsprong van Americano is de monografie "Il Vermouth di Torino", geschreven in 1906 door Arnaldo Strucchi , oenoloog en manager van het likeurmerk Gancia.
In het boek schrijft Strucchi over een drankje genaamd Vermouth Bitter , geproduceerd door Amerikaanse bedrijven en geëxporteerd naar Europa. Vermouth Bitter was een mix van vermout en bittere likeur, in Amerika een cocktail genoemd.
Het is daarom waarschijnlijk dat Americano cocktail zo wordt genoemd, simpelweg omdat het uit Amerika komt . In Italië sloeg het aan met Bitter Campari als ingrediënt.
In Italië noemen we Americano ook wel een soort koffie
De naam Americano verwijst naar twee Italiaanse culinaire producten : naast Americano cocktail , waar we het op deze pagina over hebben, is er de nog bekendere Americano koffiesoort .
Americano koffie is espresso koffie, of percolator koffie , verdund met kokend water.
Als je een Caffè Americano bestelt in een Italiaanse bar, komt de serveerster je een lungo koffie brengen, een beetje vergelijkbaar met filterkoffie.
Geniet van je Americano! 🍹
Meer Italiaanse aperitief recepten
Over Alle Italiaanse
Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.