Traditioneel maak je Spritz met Aperol, omdat beide afkomstig zijn uit de stad Padua. Maar velen vinden het lekker met Campari, een bitter drankje dat typisch is voor Milaan. Wij zijn Italianen en bereiden het stap voor stap
Spritz en Aperol zijn twee merken met zo’n sterke band dat velen denken dat ze hetzelfde zijn.
De Spritz is een cocktail geboren in de stad Padua en traditioneel bereid met Aperol, ook uit Padua, historisch geproduceerd door het bedrijf van de gebroeders Barbieri.
Campari daarentegen is een in Milaan geboren bedrijf dat de gelijknamige alcoholische bitter produceert. Met een intensere rode kleur dan Aperol is Campari een beslist bitterder drankje.
Het is de amaro die we gebruiken in cocktails als de Negroni, de Sbagliato en de Americano.
Velen in Italië houden van Campari ook in Spritz, in plaats van Aperol.
Veel van mijn vrienden vinden Aperol bijvoorbeeld te zoet, en geven de voorkeur aan een bitterder en klassieker aperitief.
Terwijl de versie met Aperol bij de eerste smaak bevalt, omdat het erg suikerachtig is, is die met Campari misschien meer voor kenners.
Op deze pagina bereiden we het stap voor stap.