-
Smelt chocolade en boter
Breek de chocolade met een mes in vlokken, verdeel de boter in kleine stukjes en laat beide au bain-marie smelten. Na vijf minuten krijg je een perfect gladde chocolade room.
-
Klop de eidooiers op
Scheid de eidooiers van de eiwitten en doe ze in twee verschillende mengkoms.
Voeg de helft van de suiker toe aan de eidooiers (dus 60 gram met de aangegeven hoeveelheden), de rum en de geraspte sinaasappelschil.
Meng enkele minuten met een mixer, totdat het mengsel licht van kleur is en in volume is opgeklopt.
-
Meng de chocolade met de eidooiers
Voeg het chocolade-boter mengsel toe aan de eidooiers en blijf mixen met de mixer.
-
Voeg het amandelenmeel
Voeg geleidelijk het amandelmeel toe en blijf mengen. Op dit punt wordt het deeg compacter en harder.
-
Klop de eiwitten stijf
👉 Bereid de oven vóór de laatste stap voor in de statische modus op 180 graden; en bebloem indien nodig ook de taartvorm.
Klop de eiwitten met de resterende helft van de suiker. Gebruik hiervoor de mixer een paar minuten op maximale snelheid, totdat het eiwit stijf is.
👉 Het eiwit mag niet te lang opgeklopt worden, anders blijven er klontjes in het deeg achter.
-
Voeg het eiwit toe aan het mengsel
Meng het eiwit langzaam door de rest van het deeg. Giet het mengsel vervolgens in de bakvorm en verdeel het gelijkmatig.
-
Bakken
Plaats de vorm in de oven, goed voorverwarmd tot 180 graden in de statische modus.
De kooktijd bedraagt 35 minuten, maar wij raden aan om na 30 minuten met een stokje de staat van de taart te controleren.
De binnenkant van deze taart moet nog een beetje vochtig zijn als je hem uit de oven haalt, zoals je kunt zien op de afbeeldingen van het gesneden stuk taart hieronder.