-
Meng de bloem en de poeders
Doe de bloem, het zetmeel, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng tot de poeders gemengd zijn en zet het mengsel opzij.
-
Klop de boter met de suiker romig
De boter zou nu op kamertemperatuur moeten zijn. Doe het in een mengkom met de suiker en de geraspte citroenschil.
-
Voeg de eieren toe
Breek de eieren in een kopje en meng ze met een vork. Voeg ze vervolgens beetje bij beetje toe aan het botermengsel en blijf op lage snelheid kloppen.
-
Voeg de bloem en poeders toe
Voeg geleidelijk de gemengde poeders toe. Je kunt de mixer op lage snelheid blijven gebruiken, of zelfs een spatel: het belangrijkste is dat de bloem goed wordt opgenomen en dat het mengsel glad wordt.
-
Bakken
Verwarm de oven voor op 170 ยฐC.
Indien nodig, vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem. Giet het mengsel vervolgens in de vorm.
Bak het in het midden van de oven op 170 graden gedurende 40 minuten.
Tijdens het bakken zal de taart in het midden opzwellen. Controleer de gaarheid na 30-35 minuten met een stokje.
De taart is klaar als het stokje er droog uitkomt, maar vooral als de bovenkant goudbruin is, maar niet verbrand.
-
Serveren en bewaren
Laat de taart minimaal 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan, haal hem er dan uit en laat hem buiten de oven op kamertemperatuur afkoelen.
Voeg pas als de cake volledig is afgekoeld de poedersuiker toe, anders wordt deze door het oppervlak opgenomen. Velen vinden dat deze cake de volgende dag eigenlijk beter smaakt!
Wij bewaren het maximaal twee dagen, buiten de koelkast.