-
Meng ananas en suiker
Open het blik ananas, filter het sap en bewaar het in een kom.
Doe de ananasstukken in een mengkom met hoge randen, voeg de suiker toe en mix fijn met de staafmixer, tot de suiker volledig is opgelost.
-
Meng ananas en ricotta
Meng de gemengde ananas met de ricotta. Voordat je het aan het mengsel toevoegt, bewerk de ricotta kort met een lepel: zo ontstaan er minder klontjes.
Meng met een houten lepel tot het mengsel voldoende homogeen is.
-
Stel de tiramisu samen
Leg naast de overnschaal: de ricotta-room die je hebt gemaakt, de koekjes en het ananassap.
We doen eerst de koekjes en daarna de room; laten we twee lagen zoals deze maken.
Dompel de koekjes twee seconden in het sap en plaats ze naast elkaar in de ovenschaal, totdat de hele oppervlakte bedekt is.
Verdeel vervolgens de helft van de room over de koekjes. Om het goed te verdelen hebben we een pannenlikker gebruikt, maar een lepel kan ook prima.
Maak vervolgens een tweede laag: plaats de koekjes eerst loodrecht op de eerste laag, zodat de tiramisu een stevigere structuur krijgt.
Voeg als laatste de resterende room toe.
-
Bewaar in de koelkast en serveer
Dek de tiramisu af met huishoudfolie en bewaar hem 2-3 uur in de koelkast voordat je hem serveert, zodat hij steviger wordt.
Het is de volgende dag ook lekker: je kunt de tiramisu maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren.