Laatst bijgewerkt op 3 maart 2024
IJstaart recepten boek 🍨🍰
We hebben ons laten inspireren door traditionele desserts om 15 originele, goed gemaakte ijstaarten te creëren. Met de ijsmachine, vriezer en soms zelfs de oven 👌
Laatst bijgewerkt op 3 maart 2024
We hebben ons laten inspireren door traditionele desserts om 15 originele, goed gemaakte ijstaarten te creëren. Met de ijsmachine, vriezer en soms zelfs de oven 👌
Voor degenen die graag een taart bereiden voor de mensen van wie ze houden
Geïnspireerd door traditionele desserts hebben we 15 ijstaart recepten gemaakt met verschillende technieken en originele ijssmaken.
Alles wat je wilt weten om thuis een perfect ijstaart te maken, in ons originele ijstaart receptenboek beschikbaar in e-book of paperback formaat.
Tot onze belangrijkste pagina's behoren die over zelfgemaakt ijs.
Maar nog lekkerder dan ijs, is ijs gecombineerd met taart. Een feest op zich, dat wij bij bijzondere gelegenheden bereiden.
Daarom hebben we ons laten inspireren door traditionele desserts om 15 originele, goed gemaakte ijstaarten te creëren. We illustreren de recepten stap voor stap en leggen de bereiding gedetailleerd uit.
Omdat we daadwerkelijk de ijstaarten hebben gemaakt, ze opnieuw hebben gemaakt als ze ons niet tevreden stelden, en ze met veel plezier hebben opgegeten!
Met unieke ijssmaken: ananas-ricotta ijs, pistache biscuit ijs, gekookte appels en kaneel ijs, worteltaart ijs, limoncello ijs, sinaasappel ijs en witte chocolade, amaretti ijs, hazelnoten en koffie ijs, Bacio met pure chocolade en hazelnoten ijs, Amarena met kersen en meringues.
Wij maken gebruik van verschillende technieken, zodat je verschillende soorten ijstaarten leert maken: met een no-bake bodem, met biscuitgebak of zanddeeg, chocolade en meringues. We combineren bodem en ijs op verschillende manieren en decoreren met verschillende soorten glazuur.
Om thuis ijstaarten te maken heb je een beetje handvaardigheid nodig: daarom hebben we al onze tips in dit boekje verzameld.
Met onze tips maak je altijd snel en gemakkelijk een heerlijke ijstaart.
De Italiaanse woorden van deze pagina:
🔊 Gelato | IJs |
🔊 Torta | Taart |
🔊 Torta gelato | IJstaart |
🔊 Ricettario | Receptenboek |
Bekijk onze pagina over handige zinnen en woorden van de Italiaanse taal.
Een klassieke no bake cheesecakebodem met zelfgemaakt kwark-ijs en een laagje frambozencoulis.
In het Italiaans noemen we rechthoekige taarten 🔊 tronchetto, wat kleine boomstam betekent. Wij wisselen laagjes pure chocolade af met wit vanille-ijs.
Als je de hazelnoten fijnhakt, krijg je eerst meel, maar als je een paar minuten doorgaat, krijg je een zeer smakelijke hazelnootcrème: we gebruiken het als ingrediënt in ijs.
Met koffie, lange vingers en zelfgemaakt mascarpone-ijs.
Een recept met een delicate smaak, zonder ei. Met ons originele recept voor ananas-ricotta-ijs, heel romig en heerlijk.
Eén van de bekendste ijssmaken in Italië: 🔊 Amarena is melkijs gevarieerd met kersen. We smeren het op een basis van meringues.
Met pure chocolade 70%, cacao en hazelnoten. 🔊 Baci («kusjes») zijn chocolaatjes die geliefden in Italië traditioneel aan elkaar geven, en het is ook een zeer populaire ijssmaak in ijssalons.
In dit recept maken we een ijstaart die groter is dan de taartvorm, met laagjes biscuitgebak (🔊 Pan di Spagna in het Italiaans), yoghurtijs en frambozencoulis. Perfect voor een verjaardag.
Zanddeeg taart, 🔊 crostatain het Italiaans, is ook lekker ingevroren met ijs. Wij bakken het deeg zonder inhoud en we vullen het met zelfgemaakt kaneel-koekjes-ijs.
We maken Pan di Spagna met wortels en snijden deze in tweeën. Het onderste deel gebruiken we als bodem van de taart, en het bovenste deel als ingrediënt voor het ijs.
We brengen de ijstaart op smaak met amaretti, de beroemde koekjes die typisch zijn voor Piemonte. We maken Pan di Spagna met amaretti; en we gebruiken het als bodem van de taart en als ingrediënt voor het ijs.
Sommigen zeggen dat melk en sinaasappelsap een vreemde combinatie is. Wij gebruiken de (eetbare) schil, waarmee wij biscuitgebak, ijs en glazuur aromatiseren.
Een zanddeeg taart gearomatiseerd met eetbare citroenschil en gevuld met romig limoncello ijs uit ons ijsrecepten boek.
Een chocolade zanddeeg bodem waarvan we een klein deel gebruiken voor het ijs. Vervolgens voegen we chocoladevlokken toe om er stracciatella van te maken.
Een ijstaart geïnspireerd op Siciliaanse pistachedesserts. Een bodem van pistachetaart, pistache-biscuit ijs en glazuur met witte chocolade en pistachenoten.
We updaten onze pagina's regelmatig met nieuwe ijsrecepten: lekkere en gezonde ijs smaken die je thuis maakt.