Laatst bijgewerkt op 3 maart 2024

IJstaart recepten boek 🍨🍰

Gianni van Alle Italiaanse - Author
Gianni van Alle Italiaanse

We hebben ons laten inspireren door traditionele desserts om 15 originele, goed gemaakte ijstaarten te creëren. Met de ijsmachine, vriezer en soms zelfs de oven 👌


15 ORIGINELE IJSTAARTEN

Voor degenen die graag een taart bereiden voor de mensen van wie ze houden

Heerlijke ijstaart recepten
met ijsmachine

Geïnspireerd door traditionele desserts hebben we 15 ijstaart recepten gemaakt met verschillende technieken en originele ijssmaken.

Alles wat je wilt weten om thuis een perfect ijstaart te maken, in ons originele ijstaart receptenboek beschikbaar in e-book of paperback formaat.

IJstaart

Alle Italiaanse door Italianen in Nederland
De omslag van ons ijstaart recepten book.
🔍 Klik om in te zoomen
  • Alle Italiaanse IJstaart - Recepten met ijsmachine
    `
E-book 7,99
  • 100 pagina's vol recepten

  • Een verscheidenheid aan originele taarten en ijssmaken

  • Compatibel met alle soorten apparaten

Direct beschikbaar op onze website

✔️ Toegevoegd aan winkelwagen
Naar winkelwagen

15 Originele ijstaart recepten

Met basisingrediënten maken we stap voor stap zowel het ijs met de ijsmachine als het bodem.

  • 🍨 Kwark ijs cheesecake
  • 🍫 Vanille en chocolade ijs tronchetto
  • ☕ Koffie en hazelnoot ijs tronchetto
  • ☕ Klassieke tiramisù ijstaart
  • 🍍 Ananas-ricotta tiramisù ijstaart
  • 🍒 Amarena en meringues ijstaart
  • 🍫 Bacio chocolade-hazelnoot tronchetto
  • 🍨 Griekse yoghurt en frambozen ijstaart
  • 🍎 Appel kaneel ijstaart
  • 🥕 Wortel biscuit ijstaart
  • 🥕 Amaretti biscuit ijstaart
  • 🍊 Sinaasappel ijstaart
  • 🍋 Limoncello ijstaart
  • 🍫 Chocolade koekjes ijstaart
  • 🍨 Pistache biscuit ijstaart

Elk recept is origineel; we laten de bereiding van elk zien. We hebben elk ijstaart recept gemaakt, gefotografeerd en opgegeten. En we kunnen bevestigen: ze zijn allemaal uitstekend!

Chocolade en vanille-ijs tronchetto
Koffie en hazelnoot ijs tronchetto
Klassieke tiramisù ijstaart
Ananas-ricotta tiramisù
Amarena en meringues
Bacio chocolade & hazelnoot
Griekse yoghurt en pan di Spagna
Appel kaneel ijstaart
Sinaasappel ijstaart
Amaretti ijstaart
Limoncello ijstaart
Wortel biscuit ijstaart
Chocolade koekjes ijstaart
Pistache biscuit ijstaart



Tot onze belangrijkste pagina's behoren die over zelfgemaakt ijs.
Maar nog lekkerder dan ijs, is ijs gecombineerd met taart. Een feest op zich, dat wij bij bijzondere gelegenheden bereiden.
Daarom hebben we ons laten inspireren door traditionele desserts om 15 originele, goed gemaakte ijstaarten te creëren. We illustreren de recepten stap voor stap en leggen de bereiding gedetailleerd uit.

Omdat we daadwerkelijk de ijstaarten hebben gemaakt, ze opnieuw hebben gemaakt als ze ons niet tevreden stelden, en ze met veel plezier hebben opgegeten!

Met unieke ijssmaken: ananas-ricotta ijs, pistache biscuit ijs, gekookte appels en kaneel ijs, worteltaart ijs, limoncello ijs, sinaasappel ijs en witte chocolade, amaretti ijs, hazelnoten en koffie ijs, Bacio met pure chocolade en hazelnoten ijs, Amarena met kersen en meringues.

Wij maken gebruik van verschillende technieken, zodat je verschillende soorten ijstaarten leert maken: met een no-bake bodem, met biscuitgebak of zanddeeg, chocolade en meringues. We combineren bodem en ijs op verschillende manieren en decoreren met verschillende soorten glazuur.

Om thuis ijstaarten te maken heb je een beetje handvaardigheid nodig: daarom hebben we al onze tips in dit boekje verzameld.
Met onze tips maak je altijd snel en gemakkelijk een heerlijke ijstaart.



Italiaans leren 🇮🇹

De Italiaanse woorden van deze pagina:

🔊 Gelato IJs
🔊 Torta Taart
🔊 Torta gelato IJstaart
🔊 Ricettario Receptenboek

Bekijk onze pagina over handige zinnen en woorden van de Italiaanse taal.


Kwark ijs cheesecake

Een klassieke no bake cheesecakebodem met zelfgemaakt kwark-ijs en een laagje frambozencoulis.

Zelfgemaakte cheesecake ijstaart met kwark ijs en frambozen
Onze zelfgemaakte kwark en frambozen ijstaart

Chocolade en vanille-ijs tronchetto

In het Italiaans noemen we rechthoekige taarten 🔊 tronchetto, wat kleine boomstam betekent. Wij wisselen laagjes pure chocolade af met wit vanille-ijs.

Zelfgemaakte viennetta ijstaart met chocolade en vanille ijs
Onze chocolade & vanille ijstaart

Koffie en hazelnoot ijs tronchetto

Als je de hazelnoten fijnhakt, krijg je eerst meel, maar als je een paar minuten doorgaat, krijg je een zeer smakelijke hazelnootcrème: we gebruiken het als ingrediënt in ijs.

Zelfgemaakte koffie & hazelnoot ijstaart tronchetto
Onze koffie & hazelnoot ijstaart

Klassieke tiramisù ijstaart

Met koffie, lange vingers en zelfgemaakt mascarpone-ijs.

Zelfgemaakte klassieke tiramisù ijstaart
Onze klassieke tiramisù ijstaart

Ananas-ricotta tiramisù ijstaart

Een recept met een delicate smaak, zonder ei. Met ons originele recept voor ananas-ricotta-ijs, heel romig en heerlijk.

Zelfgemaakte ananas-ricotta tiramisù ijstaart
Onze ananas-ricotta tiramisù ijstaart

Amarena en meringues ijstaart

Eén van de bekendste ijssmaken in Italië: 🔊 Amarena is melkijs gevarieerd met kersen. We smeren het op een basis van meringues.

Zelfgemaakte amarena en meringues ijstaart
Onze amarena en meringues ijstaart

Bacio chocolade-hazelnoot tronchetto

Met pure chocolade 70%, cacao en hazelnoten. 🔊 Baci («kusjes») zijn chocolaatjes die geliefden in Italië traditioneel aan elkaar geven, en het is ook een zeer populaire ijssmaak in ijssalons.

Zelfgemaakte chocolade-hazelnoot ijstaart
Onze chocolade-hazelnoot tronchetto

Griekse yoghurt en pan di Spagna ijstaart

In dit recept maken we een ijstaart die groter is dan de taartvorm, met laagjes biscuitgebak (🔊 Pan di Spagna in het Italiaans), yoghurtijs en frambozencoulis. Perfect voor een verjaardag.

Zelfgemaakte yoghurt en biscuitgebak ijstaart
Onze Griekse yoghurt en pan di Spagna ijstaart

Appel kaneel ijstaart

Zanddeeg taart, 🔊 crostatain het Italiaans, is ook lekker ingevroren met ijs. Wij bakken het deeg zonder inhoud en we vullen het met zelfgemaakt kaneel-koekjes-ijs.

Zelfgemaakte appel kaneel ijstaart
Onze appel kaneel ijstaart

Wortel ijstaart

We maken Pan di Spagna met wortels en snijden deze in tweeën. Het onderste deel gebruiken we als bodem van de taart, en het bovenste deel als ingrediënt voor het ijs.

Zelfgemaakte wortel ijstaart
Onze wortel ijstaart

Amaretti ijstaart

We brengen de ijstaart op smaak met amaretti, de beroemde koekjes die typisch zijn voor Piemonte. We maken Pan di Spagna met amaretti; en we gebruiken het als bodem van de taart en als ingrediënt voor het ijs.

Zelfgemaakte amaretti ijstaart
Onze amaretti ijstaart

Sinaasappel ijstaart

Sommigen zeggen dat melk en sinaasappelsap een vreemde combinatie is. Wij gebruiken de (eetbare) schil, waarmee wij biscuitgebak, ijs en glazuur aromatiseren.

Zelfgemaakte sinaasappel ijstaart
Onze sinaasappel ijstaart

Limoncello ijstaart

Een zanddeeg taart gearomatiseerd met eetbare citroenschil en gevuld met romig limoncello ijs uit ons ijsrecepten boek.

Zelfgemaakte limoncello ijstaart
Onze limoncello ijstaart

Chocolade koekjes ijstaart

Een chocolade zanddeeg bodem waarvan we een klein deel gebruiken voor het ijs. Vervolgens voegen we chocoladevlokken toe om er stracciatella van te maken.

Zelfgemaakte chocolade koekjes ijstaart
Onze chocolade koekjes ijstaart

Pistache biscuit ijstaart

Een ijstaart geïnspireerd op Siciliaanse pistachedesserts. Een bodem van pistachetaart, pistache-biscuit ijs en glazuur met witte chocolade en pistachenoten.

Zelfgemaakte pistache biscuit ijstaart
Onze pistache biscuit ijstaart

Volg onze recepten

We updaten onze pagina's regelmatig met nieuwe ijsrecepten: lekkere en gezonde ijs smaken die je thuis maakt.

Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.