Laatst bijgewerkt op 7 november 2025
Wortel sorbetijs ๐ฅ Met sinaasappel en citroen
Een verfrissende wortel-sorbetijs, met citrusvruchten die de smaak afronden met een lichtzure noot. Zonder melk, maar niet echt vegan. We bereiden het recept ๐
Laatst bijgewerkt op 7 november 2025
Een verfrissende wortel-sorbetijs, met citrusvruchten die de smaak afronden met een lichtzure noot. Zonder melk, maar niet echt vegan. We bereiden het recept ๐
Voor het afgelopen Koningsdag had ik al een ijsje gemaakt met wortel, sinaasappel en citroen. In dat recept wilde ik het ijs een felle oranje kleur geven, dus gebruikte ik ingrediรซnten die de kleur van de wortel niet lichter zouden maken.
Ik had toen geรซxperimenteerd met verschillende recepten; รฉรฉn recept vond ik erg lekker, maar ik kon het niet gebruiken voor Koningsdag omdat het lichtoranje van kleur was. Het is de versie die ik op deze pagina maak.
Minder calorieรซn, want het bevat nauwelijks vet. Het is niet echt een ijsje, maar een sorbetijs. De textuur is nog steeds erg romig, zelfs na een nacht in de vriezer.
We bereiden het stap voor stap op deze pagina ๐
Om ons sorbetijs zacht te maken en ervoor te zorgen dat het niet te hard wordt in de vriezer, voegen we een beetje eiwit toe: en dus is dit niet echt een veganistisch ijsje.
Bovendien maakt het eiwit het mengsel bleker van kleur en wordt het lichtoranje.
We krijgen een heerlijk sorbetijsje waarin de smaak van wortel en sinaasappel volledig behouden blijft; de citrusvruchten zorgen er ook voor dat de smaak van het eiwit volledig verdwijnt.
Dit recept is alleen beschikbaar voor leden van Casa di Gianni.