Mango sorbetijs 🥭 Italiaans recept met ijsmachine
Deel dit sorbetijs recept 🍨
👩👩👧 3 personen
👩🍳 Erg makkelijk
⏰ 10 min bereiden
⏰ 20-30 min in de ijsmachine
Mango is een van de meest populaire tropische vruchten en wordt gebruikt om een van de lekkerste sorbetijses te maken: mango sorbetijs , 🔊 sorbetto al mango in het Italiaans.
Ons mango sorbetijs op een ijshoorntje
👉 In Italiaanse ijssalons vind je ook mango ijs, gemaakt met melk en slagroom (maar niet met eieren, die passen niet goed bij zelfgemaakt fruit ijs).
Het verschil tussen ijs en sorbet is dat ijs romiger is, maar dat de mangosmaak veel sterker aanwezig is in het sorbetijs.
🙄 Sommige sites , zelfs grote en bekende, kopiëren onze ijsrecepten zonder de bron te vermelden.
Wij zijn erg blij dat je ons ijs lekker vindt, maar plaats dan gerust een link naar onze pagina, 🔊 per favore !
Ingrediënten
Mango 300 g
Water 200 ml
Suiker 100 g
Ingrediënt afbeelding
Ingredient naam Grammen
Mango (gepelde)
300 g
Water
200 g
Suiker
100 g
Gebruik bij voorkeur een goed gerijpte mango . Als alternatief zijn bevroren mango stukjes ook prima, met één voordeel: het mengsel dat je in de ijsmachine giet, is al koud en het ijs is sneller klaar.
Hoeveel sorbetijs krijg ik met dit recept?
We hebben een tool gemaakt om de hoeveelheden ingrediënten te berekenen.
Voor elke portie/persoon rekenden we ongeveer 3 grote bolletjes ijs uit.
👉 Als je nog aan het experimenteren bent met ijs, raden we aan om met een kleine hoeveelheid te beginnen, zonder de ijsmachine helemaal te vullen. Het is makkelijker te maken en het ijs voelt harder aan in de ijsmachine.
De ijsmachine
Voor dit recept gebruiken we een populair model zelfvriezende ijsmachine .
De bereidingsstappen zijn hetzelfde voor de meeste ijsmachines op de markt, ook die met koelelement. .
👉 Bekijk ook onze pagina over het gebruik van een ijsmachine .
Bereiding
Zet de ijsmachine aan
De eerste stap is het inschakelen van de ijsmachine, als je een zelfvriezende ijsmachine hebt.
De ijsmachine heeft meestal 10 - 15 minuten nodig om af te koelen en klaar te zijn om ijs te maken.
Laten we ondertussen de ingrediënten voorbereiden.
Bereid en mix de ingrediënten
Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes.
Voeg het toe aan een kom met het water en vervolgens de suiker.
Hak alles fijn met een staafmixer tot een glad en homogeen mengsel.
Giet het mengsel in de ijsmachine
Een tip die niet altijd in de handleiding van de ijsmachine staat: als je het ijs inschenkt, moet de ijsmachine al koud zijn en moet de roerarm in beweging zijn.
Hoe doe je dat? Met de ijsmachine aan, giet het mengsel door het opening op het deksel.
👉 Dit is ook om de kans te verkleinen dat de roerarm blokkeert voordat het ijs klaar is.
We mixen de ingrediënten in een maatbeker, zo giet je het ijs gemakkelijk in de ijsmachine
Laat het mango sorbetijs 20-30 minuten roeren
IJs met melk en room heeft ongeveer 30-40 minuten nodig om klaar te zijn. Sorbetijs is meestal sneller klaar, in slechts 20-30 minuten.
Het constant mengen zorgt ervoor dat het mengsel lucht opslaat en een lekker ijsje wordt. 🔊 Mantecazione , noemen we dit proces in het Italiaans.
Door de transparante deksel zie je de status van het ijs om te begrijpen wanneer het klaar is. Als het je stevig lijkt, pauzeer gewoon de ijsmachine en proef het ijs.
Geniet van je sorbetijs! 😄🍨
Deel dit sorbetijs recept 🍨
Ons heerljk mango sorbetijs. Zelfgemaakt ijs, net klaar, is heel zacht. Voor het serveren raden we aan om het ijs minimaal een uur in de vriezer te laten staan om te stollen.