-
Zet de ijsmachine aan
Zet allereerst de zelfvriezende ijsmachine aan, zodat deze alvast koud is en klaar om ijs te maken.
Bij ons duurt het ongeveer 10 minuten.
-
Weeg de ingrediënten af
Giet de amamdelmelk en de aquafaba in een mengkom.
Meng in een kom de suiker en cacao; giet vervolgens het poeder in de mengkom met de vloeistoffen.
-
Meng de ingrediënten
Mix alles met een staafmixer tot de suiker volledig is opgelost.
Er ontstaat schuim op het oppervlak, dat snel oplost.
-
Giet het mengsel in de ijsmachine
We gieten het mengsel door de opening op het deksel van de ijsmachine, zodat we de machine niet hoeven te openen en het binnenin lekker koud blijft.
-
Laat het 40-50 minuten roeren
Na 20 minuten begint het ijs lucht op te nemen en neemt het in volume toe.
Via het doorzichtige deksel van de ijsmachine kun je de status van het ijs bekijken.
Onze ijsmachine had ongeveer 40 minuten nodig om het ijs te maken, waarvan het volume uiteindelijk verdubbelde.
De exacte duur hangt af van de hoeveelheid ijs die je maakt en je ijsmachine.
-
Serveren en bewaren
Zodra het ijs in de ijsmachine klaar is, smelt het snel. We doen het in een diepvries bakje en zetten het 3-4 uur in de vriezer om te laten stollen. Hierna is het ijs klaar om van te genieten.
Meestal bewaren we het maximaal 3 dagen in de vriezer.
We brengen het over in een diepvries bakje. Na ongeveer 4 uur is het ijs compacter en klaar om van te genieten.
Je kunt hem maximaal 3 dagen in de vriezer bewaren.
En de kosten? 3-4 porties ijs (750 gram) kosten mij ongeveer 4 euro: 2 euro voor aquafaba, plus nog 2 euro voor amandeldrink, cacao en suiker. Handig!