Laatst bijgewerkt op 5 november 2023
Kaneelijs met ijsmachine 🍨
Volle melk, slagroom, suiker, eieren en kaneelstokjes om het aroma te geven. Wij zijn Italianen en maken zelf kaneelijs met ijsmachine
Laatst bijgewerkt op 5 november 2023
Volle melk, slagroom, suiker, eieren en kaneelstokjes om het aroma te geven. Wij zijn Italianen en maken zelf kaneelijs met ijsmachine
Dit is het vernieuwde recept voor ons huisgemaakte Italiaanse kaneelijs. De vorige versie bevatte geen eieren en was gemaakt op basis van het Italiaans ijs basisrecept.
In deze nieuwe versie verandert de procedure niet: we mengen de ingrediënten, verwarmen om smaak te geven met een paar kaneelstokjes en laten het mengsel vervolgens volledig afkoelen voordat we het in de ijsmachine gieten.
Met eieren is het ijs iets dichter en past het goed bij het aroma van kaneel. Het recept is gebaseerd op dat van roomijs, dat we in ijssalons in Italië «gelato alla crema» noemen.
Met dezelfde werkwijze maken wij ook een heerlijk ijs met vanillesmaak.
👉 Als je zin hebt in een romig kaneelijs zonder eieren, probeer dan onze nieuwe ijssmaak met MonChou roomkaas.