-
Verwarm de melk
Giet de melk in een steelpan, voeg de kaneelstokjes toe en verwarm het op laag vuur.
Voor extra smaak voegen we er ook een halve theelepel kaneelpoeder aan toe.
Roer en verwarm tot het bijna kookt. Wanneer de melk heet is, maar nog niet kookt, zet dan het vuur uit.
-
Laat het volledig afkoelen
Laat de melk afkoelen tot kamertemperatuur. Zodra de melk volledig is afgekoeld, zet deze minimaal 20 minuten in de koelkast. Het mengsel dat je in de ijsmachine giet, moet heel koud zijn.
-
Zet de ijsmachine aan
Als je net als wij een zelfvriezende ijsmachine gebruikt, zet deze dan aan. Het duurt ongeveer 10-15 minuten om voor te koelen en dan is het klaar om ijs te maken.
Als je een ijsmachine met koelelement gebruikt, moet het mandje na een voldoende aantal uren in de vriezer goed bevroren zijn.
Als je de Ninja-creami gebruikt, ga dan naar de volgende stap en zet het koude mengsel in de vriezer.
-
Mix de ingrediënten
Haal de koude melk uit de koelkast en giet deze in een mengkom. Verwijder de kaneelstokjes door een zeef.
Voeg ook de slagroom, de koude MonChou uit de koelkast en de suiker toe.
Meng alles met de staafmixer tot de suiker volledig is opgelost.
-
Giet het mengsel in de ijsmachine
Giet het mengsel in de ijsmachine. Wij gebruiken de opening in het deksel, op deze manier hoeven we de ijsmachine niet te openen en kan de kou niet ontsnappen.
-
Laat het ongeveer 40 minuten roeren
Door het deksel kun je zien hoe het ijs in de ijsmachine wordt gevormd.
Na ongeveer 20 minuten begint het mengsel in volume toe te nemen.
Onze ijsmachine heeft ongeveer 40 minuten nodig om het ijs klaar te maken; maar het hangt af van de ijsmachine en de hoeveelheid ijs die je maakt.
-
Serveer en bewaar
Als het ijs klaar is, scheppen we het uit het mandje van de ijsmachine in een bakje en zetten het in de vriezer om te laten stollen. Dit duurt minimaal 2-4 uur.
Als je ijs wilt mengen met kersenvlaai, een typische combinatie, bereid de vlaai dan eerst heel koud. Als je het op kamertemperatuur toevoegt, smelt het ijs heel snel.
Je kunt hem maximaal 3 dagen in de vriezer bewaren.