Citroen sorbetijs 🍨🍋 Italiaans recept met eiwit
👩🍳 Makkelijk
⏰ 90 min bereiden
🤗 Gegarandeerd resultaat
Het maken van citroen sorbetijs is een beetje anders dan alle andere fruit sorbetijses. In plaats van alle ingrediënten in een blender te mengen, bereiden we eerst een suikersiroop , op een lage vlam, die we laten afkoelen.
De bereiding wordt daarom iets langer. We voegen ook het eiwit toe, niet opgenomen in andere fruit sorbetijses.
🙄 Sommige sites , zelfs grote en bekende, kopiëren onze ijsrecepten zonder de bron te vermelden.
Wij zijn erg blij dat je ons ijs lekker vindt, maar plaats dan gerust een link naar onze pagina, 🔊 per favore !
Ingrediënten
Suiker
200 g
Water
200 g
Citroensap
200 g
Eiwit
35 g
👉 35 g eiwit komt overeen met ongeveer 1 eiwit.
Met dit recept krijg je 600 gram sorbetijs , goed voor ongeveer 3 personen .
600 gram van onze citroen sorbetijs bezet ongeveer 0,7 L volume , en daarom kun je het maken met elke ijsmachine.
🍋 Zorg ervoor dat je biologische citroenen met eetbare schil gebruikt.
Op het etiket staat meestal aangegeven of de schil wel of niet is behandeld: Jumbo vermeldt bijvoorbeeld op haar website dat de schil van haar biologische citroenen gebruikt mag worden voor desserts.
Bereiding
Meng water en suiker
Giet het water en de suiker in een steelpan, roer op laag vuur tot het kookt.
Voeg de geraspte schil van een halve citroen toe en kook een paar minuten.
Haal vervolgens de pan van het vuur en laat een half uur afkoelen op kamertemperatuur.
Bereid het citroensap voor
Pers de citroenen uit; een citroen bevat ongeveer 50 g sap, dus 4 citroenen zouden genoeg moeten zijn voor 200 g citroensap.
Zet de ijsmachine aan
Als je een zelfrefererende ijsmachine gebruikt, bereid dan deze erg koud voor voordat je het mengsel giet.
Meng de ingrediënten
Wanneer de suikersiroop koud is: voeg het citroensap toe, het eiwit en meng alles met de staafmixer.
Giet het mengsel in de ijsmachine
Giet het mengsel in de ijsmachine al koud door de opening op het deksel van de ijsmachine .
👉 Dit is een belangrijke stap om altijd een uitstekend ijs te krijgen.
Laat het 30-40 minuten roeren
Het sorbetijs is klaar voor een gewoon ijs. Na 20 minuten neemt het mengsel in volume toe en wordt het zachter. Na ongeveer 30-40 minuten is ons citroen sorbetijs klaar.
Geniet van je Italiaans citroen sorbetijs! 🍨🍋
Ons heerlijke citroen sorbetijs. Fris en zacht, met kleine stukjes citroenschil
Vond je het lekker? Beoordeel dit recept
In het restaurant in Italië , als je klaar bent met eten, vraagt de ober: 🔊 andava tutto bene? (alles goed? )
In ons vegan receptenboek maken we ook een volledig vegan versie van citroensorbet – zonder eiwit, en met dezelfde smaak!
IJs
2e editie
Wij schreven een boek
met 50 originele ijsrecepten
met de ijsmachine
🍨 Bekijk ons ijsboek
In gedrukte of e-book versie
🍨🍰
Met ons zelfgemaakt limoncello-ijs maken we ook heerlijke ijstaarten , die we in ons IJstaart recepten boek hebben verzameld.
Zonder ijsmachine
Als je thuis ijs maakt, de ingrediënten van de ijsrecepten zijn hetzelfde met of zonder de ijsmachine . Er zijn dus geen specifieke recepten voor ijsmachine .
Om ijs te worden, heeft de mix van ingrediënten bepaalde percentages vet en suiker nodig; die we berekenen wanneer we het recept schrijven.
Als de ingrediënten in de juiste hoeveelheid zijn, wordt het mengsel na een half uur in de ijsmachine ijs .
Wat de ijsmachine doet in het kort
De ijsmachine mixt constant ons mengsel in een koude kamer, meestal minder dan een uur. Dit proces wordt in het Italiaans 🔊 mantecazione genoemd.
Tijdens dit proces groeit het mengsel in volume en wordt het zacht.
Het ijs mengsel na 30 minuten in onze ijsmachine
Dankzij de lage temperatuur worden de vetten, suikers en luchtbellen in balans gehouden en vormen ze een zacht ijs.
Zo maak je sorbetijs zonder ijsmachine
Zonder de ijsmachine is het dus moeilijk om ijs te verkrijgen met dezelfde luchtige en zachte structuur .
Na het bereiden van de ingrediënten met ons recept, kun je twee manieren proberen.
Met een krachtige mixer
Giet het mengsel in ijsblokjes vormpjes en laat ze opstijven in de vriezer. Als ze goed bevroren en stevig zijn, doe je ze in de blender en maal je ze tot een zachte en bevroren room.
In theorie verzamelt de verbinding wat lucht; maar het resultaat is niet vergelijkbaar met dat van de ijsmachine.
Als je te lang mixt, begint het mengsel natuurlijk te smelten.
In waterijses vormpjes
De eenvoudigste manier om van zelfgemaakt ijs te genieten zonder ijsmachine.
Met onze ingrediënten zal het minder bevroren zijn dan een waterijs, zoals een romige ijslolly.
Meer Italiaanse ijsrecepten
Op onze website Alle Italiaanse hebben wij verschillende ijsrecepten gepubliceerd die je zelf kunt maken met de ijsmachine:
Over Alle Italiaanse
Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.