Bereid koekjes en boter
Doe de koekjes in de blender en maal ze fijn als zand.
Snijd de boter in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie of in de magnetron gedurende enkele seconden.
Maak de bodem van de taart
Meng in een kom de gemalen koekjes met de gesmolten boter.
Als het deeg homogeen is, verdeel het over de bodem van de taartvorm en zorg ervoor dat het hele oppervlak bedekt is.
Druk met de achterkant van een lepel aan om het compact te maken.
Zet de taartvorm vervolgens in de vriezer, zodat de bodem hard wordt terwijl je het ijs maakt.
Zet de ijsmachine aan
Het is belangrijk dat de ijsmachine goed voorgekoeld is bij het gieten van het ijsmengsel. Zet dus de zelfvriezende ijsmachine aan en laat het 10 minuten draaien terwijl je de ingrediënten mengt.
Meng de ijs ingrediënten
Voeg in een mengkom melk, slagroom, advocaat en suiker. De ingrediënten moeten koud zijn, uit de koelkast.
Meng alles met een staafmixer tot de suiker volledig is opgelost.
Giet het mengsel in de ijsmachine
Giet het mengsel in de ijsmachine, via de opening in het deksel: zo blijft de binnenkant van de ijsmachine koud.
👉 Start ook de timer opnieuw op, zodat deze niet stopt voordat het ijs klaar is.
Laat het ongeveer 50 minuten roeren
Na ongeveer 20 minuten begint het mengsel in volume toe te nemen. Onze ijsmachine had ongeveer 50 minuten nodig om dit ijs te maken.
Wanneer het ijs klaar is stopt de ijsmachine meestal automatisch omdat de roerarm het ijs niet meer kan mixen.
De eieren in de advocaat maken de onze heel romig en zacht
Doe het ijs in de taartvorm
Haal de taartvorm uit de vriezer en verdeel het ijs over de bodem.
Zorg ervoor dat het ijs goed compact is; om het oppervlak glad te maken, kun je een paletmes gebruiken.
👉 Let op: zelfgemaakt ijs smelt buiten de ijsmachine heel snel.
Vries de taart in
Laat de ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer. Het moet goed bevroren zijn voordat je hem uit de taartvorm haalt.
Als het oppervlak van de vriezer niet perfect vlak is, kunt je de taart op een bord invriezen
Haal de taart uit de vorm
Haal de taartvorm uit de vriezer, wacht een paar seconden en verwijder voorzichtig de ijstaart. Het moet gemakkelijk loskomen, zonder dat het ijs eraan blijft plakken.
Versier de ijstaart
Om de taart te versieren, klopten we 150 g verse slagroom, zonder suiker.
Wij raden je aan de taart direct voor het serveren te versieren: in de vriezer wordt slagroom zelfs hard.
Tips voor het bewaren
Laat de ijstaart niet te lang op kamertemperatuur staan, want het smelt snel.
Als de taart hard uit de vriezer komt en je hem zacht wilt maken, kun je hem 5 minuten in de koelkast laten staan.
Wij bewaren de taart maximaal 3 dagen in de vriezer: we maken hem altijd eerder op. 😊