Aubergine, tomaat, basilicum en «ricotta»: maar misschien niet de ricotta die je denkt. Wij zijn Italianen en we delen het originele recept van Pasta alla Norma, typisch voor de stad Catania in Sicilië.
🔊Pasta alla Norma is een recept uit Sicilië, gemaakt met de typisch mediterrane ingrediënten die op het eiland worden verbouwd.
Het originele recept komt uit de stad Catania, waar ricotta salata wordt geproduceerd. Het gerecht werd vervolgens aangepast met producten uit andere plaatsen: in de stad Messina maken ze het bijvoorbeeld met Pecorino.
Ricotta salata, wat gezouten ricotta betekent, is niet de verse ricotta, het soort zachte kaas. De typische 🔊ricotta salata uit Catania is een harde kaas van schapenmelk en moet voor het serveren geraspt worden.
Op deze pagina van Alle Italiaanse delen we het originele recept van pasta alla Norma, verwijzend naar hoe ze het op Sicilië maken; en we maken stap voor stap een aangepaste versie voor degenen die niet op Sicilië wonen.