Laatst bijgewerkt op 3 augustus 2022
Pappardelle 🍝 Gemaakt door Italianen
Vergelijkbaar met tagliatelle maar breder, is pappardelle een soort Italiaanse pasta uit Toscane. We delen tradities en maken het recept voor pappardelle met champignons
Laatst bijgewerkt op 3 augustus 2022
Vergelijkbaar met tagliatelle maar breder, is pappardelle een soort Italiaanse pasta uit Toscane. We delen tradities en maken het recept voor pappardelle met champignons
Pappardelle is een soort lange Italiaanse eierpasta, typisch voor Toscane.
Traditioneel wordt het vers gemaakt, maar je kunt het hier in Nederland ook gedroogd in de supermarkt vinden.
Pappardelle wordt gemaakt met bloem, eieren en zout; zoals tagliatelle, wat typisch is voor Emilia.
Een pappardella is erg lang, ongeveer 20 centimeter, en dun: gedroogde exemplaren zijn minder dan 1 mm dik. Het oppervlak is ruw en poreus en in Italië waarderen we dit omdat het de saus goed vasthoudt.
Volgens de Toscaanse traditie gaat pappardelle goed samen met vleessauzen zoals wild zwijn, of met paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood (porcini in het Italiaans): typisch voor de keuken van de regio.
Op deze pagina bereiden we stap voor stap een heerlijk bord pappardelle met champignons.
In Toscane koken ze pappardelle met eekhoorntjesbrood paddenstoelen, 🔊 funghi porcini in het Italiaans, kenmerkend voor de regio en veel gebruikt in de Italiaanse keuken.
We hebben pappardelle bereid met champignons, die we hier in Nederland gemakkelijk kunnen vinden.
In dit recept zien we stap voor stap het koken van de pappardelle en tegelijkertijd de bereiding van de saus: in ongeveer 25 minuten maken we een relatief licht en beslist smakelijk gerecht.