Lasagne is een soort Italiaanse gebakken pasta die typisch is voor Emilia en een icoon van de zondagse maaltijd in de huizen van veel Italianen. We bereiden het makkelijk recept stap voor stap
Lasagne al forno
Veel pastarecepten die we op Alle Italiaanse publiceren zijn vrij snel te maken: bekende gerechten als pasta alla Carbonara of een Amatriciana zijn binnen een half uur klaar; en daarom maken we ze graag vaak voor.
In plaats daarvan is lasagne een gerecht dat de zondagse maaltijd in Italië goed vertegenwoordigt: niet omdat het een moeilijk recept is, maar omdat het wat voorbereiding vergt, vooral de ragù.
Het is het helemaal waard: want de geur van lasagne met bolognesesaus omhult het hele huis en lokt het hele gezin naar de tafel.
Een beetje planning is voldoende, vooral bij de bereiding van Bolognesesaus en bechamel, tevens de hoofdingrediënten van de klassieke lasagne met ragù.
Op deze pagina delen we alle tips voor het bereiden van zelfgemaakte lasagne en maken we het recept, stap voor stap.