Laatst bijgewerkt op 18 november 2025
Pompoengnocchi ๐ zonder aardappelen
Pompoen, tarwe bloem, een beetje ei en geen aardappelen. Ons recept gefilmd van het kneden tot het koken, om zachte maar compacte gnocchi te maken
Laatst bijgewerkt op 18 november 2025
Pompoen, tarwe bloem, een beetje ei en geen aardappelen. Ons recept gefilmd van het kneden tot het koken, om zachte maar compacte gnocchi te maken
Lekker, kleurrijk en origineel: gnocchi gemaakt met pompoen zijn een uitstekend idee, maar de bereiding is niet altijd even eenvoudig. Ik heb bijvoorbeeld verschillende manieren geprobeerd voordat ik dit recept publiceerde.
De moeilijkheid zit hem in het feit dat het zachte vruchtvlees van de pompoen veel water bevat: als je ze zonder aardappelen maakt, heb je dus veel bloem nodig, maar met veel bloem worden de gnocchi hard.
Om deze reden voegen veel mensen ook aardappelen toe, maar op die manier smaken de gnocchi minder naar pompoen.
In dit recept laat ik je zien hoe je ze zonder aardappelen kunt maken, met zo min mogelijk bloem en een beetje ei: van de eerste bereiding van de ingrediรซnten tot het koken van de gnocchi. ๐
De eerste stap van het recept is misschien wel de belangrijkste: de pompoen zacht maken. Als je hem in water kookt, zoals we met andere groenten doen, neemt het vruchtvlees veel water op en is het niet meer geschikt om gnocchi van te maken.
Er is ook een secundair probleem, maar voor velen wel relevant: het snijden en vooral het schillen van pompoen is niet bepaald een gemakkelijke klus.
Sommigen raden aan om de hele pompoen in de oven te bakken: ik heb dat geprobeerd, het lijkt een uitstekend idee en je kunt hem met je handen schillen, maar de onderste helft van de pompoen blijft helemaal nat.
In de volgende stappen van het recept laat ik je daarom zien hoe je de pompoen zacht kunt maken zonder dat hij nat wordt.
Dit recept is alleen beschikbaar voor leden van Casa di Gianni.