Laatst bijgewerkt op 18 november 2025

Pompoengnocchi ๐ŸŽƒ zonder aardappelen

Gianni van Alle Italiaanse - Author
Gianni van Alle Italiaanse

Pompoen, tarwe bloem, een beetje ei en geen aardappelen. Ons recept gefilmd van het kneden tot het koken, om zachte maar compacte gnocchi te maken

Een voorproefje van ons pompoengnocchi recept

Lekker, kleurrijk en origineel: gnocchi gemaakt met pompoen zijn een uitstekend idee, maar de bereiding is niet altijd even eenvoudig. Ik heb bijvoorbeeld verschillende manieren geprobeerd voordat ik dit recept publiceerde.

De moeilijkheid zit hem in het feit dat het zachte vruchtvlees van de pompoen veel water bevat: als je ze zonder aardappelen maakt, heb je dus veel bloem nodig, maar met veel bloem worden de gnocchi hard.

Om deze reden voegen veel mensen ook aardappelen toe, maar op die manier smaken de gnocchi minder naar pompoen.

In dit recept laat ik je zien hoe je ze zonder aardappelen kunt maken, met zo min mogelijk bloem en een beetje ei: van de eerste bereiding van de ingrediรซnten tot het koken van de gnocchi. ๐Ÿ‘




Pompoengnocchi recept ๐ŸŽƒ zonder aardappelen


5
(1) beoordelingen

  • ๐Ÿ‘ฉโ€๐Ÿณ Makkelijk
  • โฐ 1 uur 20 min bereiden
  • ๐Ÿค— Gegarandeerd resultaat

De eerste stap van het recept is misschien wel de belangrijkste: de pompoen zacht maken. Als je hem in water kookt, zoals we met andere groenten doen, neemt het vruchtvlees veel water op en is het niet meer geschikt om gnocchi van te maken.

Er is ook een secundair probleem, maar voor velen wel relevant: het snijden en vooral het schillen van pompoen is niet bepaald een gemakkelijke klus.

Sommigen raden aan om de hele pompoen in de oven te bakken: ik heb dat geprobeerd, het lijkt een uitstekend idee en je kunt hem met je handen schillen, maar de onderste helft van de pompoen blijft helemaal nat.

In de volgende stappen van het recept laat ik je daarom zien hoe je de pompoen zacht kunt maken zonder dat hij nat wordt.

Een hele pompoen die in de oven is gebakken, kan gemakkelijk worden geschild, maar de onderkant blijft naar mijn ervaring vochtig
Casa di Gianni logo - Italiaanse recepten

Dit recept is alleen beschikbaar voor leden van Casa di Gianni.




Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italiรซ erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.