Laatst bijgewerkt op 7 maart 2023
Mango sorbetijs maken 🍨🥭 Eenvoudig Italiaans recept
Wij zijn Italianen en delen het originele mango sorbetijs recept, alleen gemaakt met mangopulp, water en suiker. Met of zonder ijsmachine.

Laatst bijgewerkt op 7 maart 2023
Wij zijn Italianen en delen het originele mango sorbetijs recept, alleen gemaakt met mangopulp, water en suiker. Met of zonder ijsmachine.
Toen we in Milaan woonden, waren er twee ijssalons in onze buurt: de ene maakte mango sorbetijs en de andere mango ijs. Ik herinner me veel discussies met mijn partner over welke van de twee lekkerder was, maar feit is dat het twee heel verschillende ijssmaken zijn.
We hebben het mango ijs recept al geschreven: het is makkelijk te maken en bevat melk en slagroom. Het resultaat is een zeer romig roomijs, met een lichtgele kleur. De mangosmaak wordt een beetje verwaterd door de zuivelproducten.
In plaats daarvan maken we op deze pagina mango sorbetijs (🔊 sorbetto al mango in het Italiaans), dat alleen met mangopulp, suiker en water wordt gemaakt.
Net als de andere sorbetijses is het heel licht, vers en snel te bereiden: met ons recept kostte het ons minder dan een uur.
Op deze pagina delen we het recept, de ingrediënten en de bereiding, stap-voor-stap: voor een uitzonderlijke mango sorbetijs, zoals in een ijssalon.
👉 In ons ijsreceptenboek publiceren we ook het recept voor stracciatella ijs van mango, een onweerstaanbare combinatie.
IJs
Alle Italiaanse
Heerlijke ijsrecepten met de ijsmachine
👉 Onze beste en romigste ijssmaken in een handig e-book
Alles wat je wilt weten om zelf een perfect ijsje met de ijsmachine te maken
BekijkOp deze pagina
De Italiaanse woorden van deze pagina:
🔊 sorbetto al mango | mango sorbetijs |
🔊 sorbetto alla frutta | fruit sorbetijs |
🔊 gelato al mango | mango ijs |
Bekijk onze pagina over handige zinnen en woorden van de Italiaanse taal.
Velen kijken op Alle Italiaanse hoe je ijs maakt zonder ijsmachine. Het resultaat is niet echt hetzelfde, maar er zijn een aantal manieren om het te proberen.
Wat doet de ijsmachine? De ijsmachine heeft een rol, namelijk om het mengsel in een koude container te mengen.
Na ongeveer 30 minuten, of minder voor sorbetijs, neemt het ijs mengsel volume toe en wordt het een zacht en romig ijs.
En zonder ijsmachine?
Zowel met als zonder ijsmachine veranderen de ingrediënten niet. Dit geldt voor (bijna) alle soorten ijs.
Om mango sorbetijs te maken zonder ijsmachine kun je bevroren mangostukjes gebruiken: zo bespaar je een hoop tijd.
Meng alle ingrediënten met een blender tot een gladde crème.
Als je deze methode al hebt geprobeerd, weet je dat het resultaat meer een crème is dan een ijsje.
De andere makkelijke manier om van een mango sorbetijs te genieten, is door het mengsel in de waterijses vormen te gieten.
Het sorbetijs zal niet zo zacht zijn als een roomijs, maar is dankzij de suiker nog romiger dan een gewoon waterijs.
We schreven dat fruit ijs sorbetijs kan zijn, zoals we dat nu maken, of ijs met melk en slagroom.
Sorbetijs is onze favoriet: je maakt het sneller, het bevat minder calorieën en je voelt de fruitsmaak meer. Zeker als je het thuis maakt, omdat je dan verse ingrediënten gebruikt die je dan gelijk consumeert.
👉 Hier vind je het mango-ijs recept met melk en slagroom, romiger en met een iets zachtere mangosmaak.
Om mango sorbetijs te maken kun je verse mango of reeds bevroren mango stukjes gebruiken.
Met bevroren mango is het recept heel snel te bereiden.
👉 Wij raden altijd aan om koude ingrediënten in de ijsmachine te doen. Zo is het ijs in minder tijd klaar, omdat je een mengsel giet dat al koud is; en dat vergemakkelijkt het werk van de ijsmachine.
Gebruik je een ijsmachine met koelelement, dan moet deze na voldoende uren in de vriezer al koud zijn.
Als je een zelfkoelende ijsmachine gebruikt, zet het dan aan zodat het afkoelt terwijl je de ingrediënten bereidt.
👉 In de handleiding van ijsmachines wordt het meestal niet goed uitgelegd, maar de ijsmachine koud bereiden is essentieel om het ijs te verkrijgen.
Was en schil de mango, snijd het in blokjes. Voor het ijsmengsel heb je koude ingrediënten nodig: daarom zijn bevroren mangoblokjes ook prima en de snelste keuze.
Doe de mango, suiker en koud water in een blender. Mix een paar minuten op maximaal vermogen: hoe gladder het mengsel, hoe beter de textuur van het sorbetijs zal zijn.
👉 Voor het mixen van de ingrediënten raden wij als alternatief een staafmixer aan, handig om een glad mengsel te krijgen.
Giet het mengsel in de ijsmachine door de opening op het deksel, terwijl de arm beweegt.
Laat het minimaal 20-30 minuten roeren. Na ongeveer 15 minuten neemt het ijsmengsel toe in volume en begint het een zacht sorbetijs te worden.
Na 30-40 minuten is het sorbetijs klaar.
Vaak stopt de roerarm van de ijsmachine langzaam als het ijs klaar is, omdat het het romige ijs niet meer kan roeren. Maar het hangt af van de ijsmachine en de hoeveelheid ijs die je maakt.
Geniet van het mango sorbetijs, 🔊 buon appetito! 🍨🥭
Kijk op deze pagina. We verrijken het met onze recepten om de lekkerste Italiaanse nagerechten te maken!