Laatst bijgewerkt op 7 maart 2023

Mango sorbetijs maken 🍨🥭 Eenvoudig Italiaans recept

Gianni van Alle Italiaanse - Author
Gianni van Alle Italiaanse

Wij zijn Italianen en delen het originele mango sorbetijs recept, alleen gemaakt met mangopulp, water en suiker. Met of zonder ijsmachine.


Mango sorbetijs en mango ijs

Toen we in Milaan woonden, waren er twee ijssalons in onze buurt: de ene maakte mango sorbetijs en de andere mango ijs. Ik herinner me veel discussies met mijn partner over welke van de twee lekkerder was, maar feit is dat het twee heel verschillende ijssmaken zijn.

We hebben het mango ijs recept al geschreven: het is makkelijk te maken en bevat melk en slagroom. Het resultaat is een zeer romig roomijs, met een lichtgele kleur. De mangosmaak wordt een beetje verwaterd door de zuivelproducten.

In plaats daarvan maken we op deze pagina mango sorbetijs (🔊 sorbetto al mango in het Italiaans), dat alleen met mangopulp, suiker en water wordt gemaakt.

Net als de andere sorbetijses is het heel licht, vers en snel te bereiden: met ons recept kostte het ons minder dan een uur.

Op deze pagina delen we het recept, de ingrediënten en de bereiding, stap-voor-stap: voor een uitzonderlijke mango sorbetijs, zoals in een ijssalon.

👉 In ons ijsreceptenboek publiceren we ook het recept voor stracciatella ijs van mango, een onweerstaanbare combinatie.


50 heerlijke ijssmaken

IJs
Alle Italiaanse

Heerlijke ijsrecepten met de ijsmachine

👉 Onze beste en romigste ijssmaken in een handig e-book

IJs recepten boek - Alle Italiaanse

Alles wat je wilt weten om zelf een perfect ijsje met de ijsmachine te maken

Bekijk

Op deze pagina



Italiaans leren 🇮🇹

De Italiaanse woorden van deze pagina:

🔊 sorbetto al mango mango sorbetijs
🔊 sorbetto alla frutta fruit sorbetijs
🔊 gelato al mango mango ijs

Bekijk onze pagina over handige zinnen en woorden van de Italiaanse taal.


Met of zonder ijsmachine

Velen kijken op Alle Italiaanse hoe je ijs maakt zonder ijsmachine. Het resultaat is niet echt hetzelfde, maar er zijn een aantal manieren om het te proberen.

Wat doet de ijsmachine? De ijsmachine heeft een rol, namelijk om het mengsel in een koude container te mengen.

Na ongeveer 30 minuten, of minder voor sorbetijs, neemt het ijs mengsel volume toe en wordt het een zacht en romig ijs.

IJs maken in de machine - zo werkt een ijsmachine
Het sorbetijs mengsel na 20 minuten in onze ijsmachine

En zonder ijsmachine?

Mango sorbetijs zonder ijsmachine

Zowel met als zonder ijsmachine veranderen de ingrediënten niet. Dit geldt voor (bijna) alle soorten ijs.

  1. Het bevroren mengsel hakken in een mixer

    Om mango sorbetijs te maken zonder ijsmachine kun je bevroren mangostukjes gebruiken: zo bespaar je een hoop tijd.

    Meng alle ingrediënten met een blender tot een gladde crème.
    Als je deze methode al hebt geprobeerd, weet je dat het resultaat meer een crème is dan een ijsje.

  2. De andere makkelijke manier om van een mango sorbetijs te genieten, is door het mengsel in de waterijses vormen te gieten.

    Het sorbetijs zal niet zo zacht zijn als een roomijs, maar is dankzij de suiker nog romiger dan een gewoon waterijs.


Mango sorbetijs 🍨🥭 Italiaans recept


4.8
(12) beoordelingen

  • 👩‍🍳 Makkelijk
  • 30 min bereiden
  • 🤗 Gegarandeerd resultaat

We schreven dat fruit ijs sorbetijs kan zijn, zoals we dat nu maken, of ijs met melk en slagroom.

Sorbetijs is onze favoriet: je maakt het sneller, het bevat minder calorieën en je voelt de fruitsmaak meer. Zeker als je het thuis maakt, omdat je dan verse ingrediënten gebruikt die je dan gelijk consumeert.

👉 Hier vind je het mango-ijs recept met melk en slagroom, romiger en met een iets zachtere mangosmaak.


Ingrediënten

Ingrediënten om mango-sorbetijs te bereiden

Hoeveelheid

 
3
 

personen

  • 350
    Mango (gepelde) 350 g
  • 200
    Water 200 g
  • 100
    Suiker 100 g


Welke mango voor de sorbetijs

Om mango sorbetijs te maken kun je verse mango of reeds bevroren mango stukjes gebruiken.

Met bevroren mango is het recept heel snel te bereiden.

👉 Wij raden altijd aan om koude ingrediënten in de ijsmachine te doen. Zo is het ijs in minder tijd klaar, omdat je een mengsel giet dat al koud is; en dat vergemakkelijkt het werk van de ijsmachine.


Bereiding

  1. Zet de ijsmachine aan

    Gebruik je een ijsmachine met koelelement, dan moet deze na voldoende uren in de vriezer al koud zijn.
    Als je een zelfkoelende ijsmachine gebruikt, zet het dan aan zodat het afkoelt terwijl je de ingrediënten bereidt.

    👉 In de handleiding van ijsmachines wordt het meestal niet goed uitgelegd, maar de ijsmachine koud bereiden is essentieel om het ijs te verkrijgen.

  2. Bereid de mango voor

    Was en schil de mango, snijd het in blokjes. Voor het ijsmengsel heb je koude ingrediënten nodig: daarom zijn bevroren mangoblokjes ook prima en de snelste keuze.

    Bereid de mango voor

  3. Meng de ingrediënten

    Doe de mango, suiker en koud water in een blender. Mix een paar minuten op maximaal vermogen: hoe gladder het mengsel, hoe beter de textuur van het sorbetijs zal zijn.

    👉 Voor het mixen van de ingrediënten raden wij als alternatief een staafmixer aan, handig om een glad mengsel te krijgen.

    Meng de ingrediënten

  4. Giet het mengsel in de koude ijsmachine

    Giet het mengsel in de ijsmachine door de opening op het deksel, terwijl de arm beweegt.

    Giet het mengsel in de koude ijsmachine

  5. Laat het 20-30 minuten in de ijsmachine

    Laat het minimaal 20-30 minuten roeren. Na ongeveer 15 minuten neemt het ijsmengsel toe in volume en begint het een zacht sorbetijs te worden.

    Laat het 20-30 minuten in de ijsmachine

  6. Het mango sorbetijs is klaar

    Na 30-40 minuten is het sorbetijs klaar.

    Vaak stopt de roerarm van de ijsmachine langzaam als het ijs klaar is, omdat het het romige ijs niet meer kan roeren. Maar het hangt af van de ijsmachine en de hoeveelheid ijs die je maakt.

    Het mango sorbetijs is klaar

Geniet van het mango sorbetijs, 🔊 buon appetito! 🍨🥭


Mango sorbetijs 🍨🥭 Italiaans recept

Volg onze recepten

Kijk op deze pagina. We verrijken het met onze recepten om de lekkerste Italiaanse nagerechten te maken!

Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.

Alle Italiaanse Nieuwsbrief

De Italiaanse specialiteiten van de maand in je inbox

Zoals ijs in de zomer of panettone met kerst. Maar ook levensstijl en gewoonten, en de betekenis van Italiaanse woorden.

WhatsApp icon

Alle updates publiceren wij ook op ons WhatsApp channel