Laatst bijgewerkt op 2 februari 2023

Zo gebruik je de G3 Ferrari pizzaoven 🍕

Gianni van Alle Italiaanse - Author
Gianni van Alle Italiaanse

Het is zo rood als een Ferrari, en het is ook erg snel: het bakt een pizza op 400 graden in slechts 5 minuten. Wij zijn Italianen en we gebruiken het al vele jaren. We delen onze recensie van de Ferrari G3, de gids over hoe de pizzaoven te gebruiken en hoe schoon te maken.

In onze pizza recepten schrijven we altijd dat er twee belangrijke stappen zijn om zelf een goede pizza te maken: het deeg en het bakken.

Het deeg is geen probleem, dankzij ons recept van de Italiaanse pizzadeeg uit Napels. Maar het bakken?

Pizza moet heel snel op een zeer hoge temperatuur worden gebakken. In 🔊 pizzeria bakken ze de pizza in 90 seconden op meer dan 450 graden. Zo wordt de pizzabodem krokant van buiten en zacht van binnen.

In de conventionele oven op 220°C heeft de pizza ongeveer 12-15 minuten nodig: een vrij lange baktijd, waarin de pizza droog en hard wordt in plaats van knapperig.

Een beter resultaat krijg je als je een pizzasteen gebruikt, waardoor de pizza sneller klaar is en beslist lekkerder is.

We maken graag thuis pizza en we hebben een kleine extra stap gezet: we gebruiken al vele jaren een elektrische pizzaoven.

Dit soort oven is speciaal gemaakt voor pizza: het bakt een pizza in 5 minuten op een temperatuur van ongeveer 400°C.

Italiaanse pizza gebakken met een G3 Ferrari pizzaoven
Het recept voor de echte Italiaanse pizza gebakken met de G3 Ferrari

Wij gebruiken al jaren een van de meest populaire modellen: de G3 Ferrari Delizia.

Deze oven is erg populair in Italië en vooral onder ons Italianen in het buitenland; als we pizza maken voelen we ons een beetje thuis.

Een pizza Marinara gebakken met de G3 Ferrari elektrische pizzaoven
De pizza Marinara die we met de elektrische pizzaoven hebben gebakken. Met een goede pizza, komt de zon weer terug. 😊

Op deze pagina van Alle Italiaanse leggen we stap voor stap alle trucs uit voor het bakken van pizza in een elektrische pizza oven.

Op deze paginaItaliaans leren: de Italiaanse woorden van deze pagina 🇮🇹
🔊 Forno per pizza Pizzaoven
🔊 Fornetto Oventje
🔊 Cuocere la pizza Pizza bakken

Bekijk onze pagina over handige zinnen en woorden van de Italiaanse taal.


De G3 Ferrari pizzaoven

Het is rood als een Ferrari 🏎️, maar als je je afgevraagd hebt, is er geen verband tussen de twee bedrijven. De G3 Ferrari oven is een compact apparaat - 33 x 20 x 35 cm - en makkelijk te hanteren: hij weegt nog geen 6 kilo. Sinds kort het is ook in andere kleuren geproduceerd: blauw, geel, groen, zilver en zwart.

Een G3 Ferrari pizzaoven

Er zijn eigenlijk twee modellen: de G3 Ferrari Delizia G10006 en de Pizzeria Snack Napoletana G10032, die een beetje van elkaar verschillen.

Twee G3 Ferrari pizzaovens: de Pizzeria Snack Napoletana G10032 (links, rood) en de Delizia G10006 (rechts, zwart)
De Pizzeria Snack Napoletana G10032 (links, rood) en de G10006 Delight (rechts, zwart). We gebruiken de Napoletana G10032 al vele jaren, terwijl het Delizia nieuw is, gekocht voor een lage prijs.
de beste pizzaovens

De G3 Ferrari isniet de enige pizza oven voor thuis. Bekijk ook ons blog: De beste pizzaovens voor thuis: welke te kiezen


G3 Ferrari Delizia pizza oven G10006

De G3 Ferrari Delizia (code: G10006) is waarschijnlijk de best verkochte en populairste pizzaoven. In Italië is het het populairste pizzaoventje in zijn categorie.

Net als de andere pizzaovens heeft de G3 Ferrari Delizia een diameter Ø van 31 cm en een vermogen van 1200 W.

De nieuwe Ferrari Delizia pizzaoven
Een nieuwe Ferrari Delizia, met de smetteloze pizzasteen. Een souvenirbeeld, omdat de steen bij het eerste gebruik onherstelbaar vies wordt: dit is normaal bij vuurvaste steen.

De temperatuur van de steen in de G3 Ferrari Delizia bereikt 400°C, gemeten met een laserthermometer. Een prima temperatuur om thuis pizza te maken. Pizza die je eet in een pizzeria wordt gebakken in de houtoven op 450°C.

De weerstand van de pizzaoven kleurt rood als deze aan staat. Deze foto is genomen vlak voor het eerste gebruik van de oven.
De weerstand van de pizzaoven kleurt rood als deze aan staat. Deze foto is genomen vlak voor het eerste gebruik van de oven. De weerstand van de G3 Ferrari heeft de vorm van een ring, om warmte af te geven boven de randen van de pizza - en minder in het midden. Zo worden de randen dik en verbrandt de topping niet.

👉 Omdat deze oven erg populair is, zijn online er veel tutorials over hoe je de G3 Ferrari Delizia kunt aanpassen en tweaken. Er zijn tutorials over hoe een nog hogere temperatuur bereiken, om de steen te vervangen door een terracotta steen, of om de weerstand te vervangen door een krachtigere. Kortom, online vind je alle technische ondersteuning die je nodig hebt voor de G3 Ferrari Delizia.

Wij gebruiken de G3 Ferrari Delizia al enkele jaren. Zonder enige aanpassingen kregen we altijd geweldige pizza's.

Een Italiaanse pizza Funghi champignons gebakken met de G3 Ferrari pizzaoven
Onze Italiaanse pizza Funghi champignons gebakken met de G3 Ferrari pizzaoven

Bedenk in ieder geval dat de baktijden ook variëren afhankelijk van de dikte van de pizzabodem en de topping. Als wij onze pizza recepten maken, is de pizza altijd binnen 5 minuten klaar.

👍 Voordelen

 • Een van de best verkochte ovens waar je online veel informatie over kunt vinden: voor gebruik, reiniging en ook voor modificaties

 • Het bereikt ongeveer 400 graden en kan een geweldige pizza maken in 4-5 minuten

 • Betrouwbaar, al meer dan 10 jaar in productie

👎 Nadelen

 • De steen wordt de eerste keer dat je het gebruikt vuil: zelfs als je heel voorzichtig bent, kun je er niet omheen. Hieronder vind je onze instructies om de steen van de Ferrari G3 schoon te maken.

 • De houten pizza scheppen. Sommige modellen hebben de 'oude' houten pizzascheppen, die handig zijn voor het bakken van de eerste pizza's, maar die niet van geweldige kwaliteit zijn. We raden je aan een stalen pizzaschil te nemen om de pizza uit en in de oven te zetten.

  👉 Update 2023: de meest recente modellen van de Delizia pizzaoven hebben aluminium pizzascheppen, die veel steviger en praktischer zijn.
  Je herken de meest recente modellen aan het opschrift "EVO" (bijvoorbeeld G3 Ferrari Delizia EVO).


G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana G10032


De G3 Ferrari Snack Napoletana elektrische pizzaoven
De G3 Ferrari Snack Napoletana elektrische pizzaoven

Het verschil tussen de G3 Ferrari Delizia G10006 en de Pizzeria Snack Napoletana G10032

Net als alle andere pizzaovens, heeft de G3 Ferrari Delizia G10006 een vuurvaste steen om de pizza op te plaatsen.
De Pizzeria Snack Napoletana G10032 heeft in plaats daarvan twee vuurvaste stenen, een onder en een boven, beide met een diameter van 31 cm.

Het verschil tussen de G3 Ferrari Delizia en de Pizzeria Snack Napoletana

Dankzij de extra steen kan de Pizzeria Snack Napoletana ook andere gerechten bakken.
Natuurlijk is de bovenste steen afneembaar. Je moet het verwijderen als je pizza bakt.

Dankzij de steen in het bovenste gedeelte kan de Pizzeria Snack Napoletana ook worden gebruikt om sandwiches, toast, focaccia en piadina (Italiaans platbrood) te verwarmen - waarbij het contact van de steen zowel in het bovenste als het onderste gedeelte vereist is.

Om de pizza te bakken, verwijder je de bovenste vuurvaste steen: zo wordt de oven hetzelfde als de G3 Ferrari Delizia.

De G3 Ferrari G10032 Pizzeria Snack Napoletana zonder steen
De bovenste vuurvaste steen van de G3 Ferrari G10032 Pizza Snack Napoletana is verwijderbaar. Met een enkele steen is de oven hetzelfde als het model Delizia G10006.

Ook de Delizia kan in ieder geval niet alleen worden gebruikt om pizza's te maken: we hebben het gebruikt om kastanjes te verwarmen, en ook om aardappelen te bakken - wat geweldig is.

Je kunt ook een crostata bakken, met behulp van een aluminium vorm om ervoor te zorgen dat de ingrediënten niet op de vuurvaste steen lopen.
Deze ovens zijn daarentegen niet geschikt voor het maken van grotere taarten: er is niet genoeg ruimte en ook de oven wordt niet geventileerd.

Bekijk ook: andere gerechten bakken met de pizzaoven.

Hoe werkt een elektrische pizzaoven voor binnen?

Pizzaovens voor thuis zoals de G3 ferrari Delizia zijn samengesteld uit een weerstand in het bovenste deel en een vuurvaste steen met een diameter van 31 cm.

G3 Ferrari pizza oven thuis gebruiken

Onder de steen zit een tweede weerstand, die hem op temperatuur brengt.
De Ferrari G3 heeft een instelbare temperatuur en bereikt 400°C.

De twee zeer nabije en krachtige warmtebronnen zorgen ervoor dat de oven in 4-5 minuten een temperatuur bereikt die geschikt is voor het bakken van een top pizza.

De G3 Ferrari Delizia is ook de protagonist van de online discussies over pizza. Iemand heeft een modificatie ontwikkeld om de oven een temperatuur te laten bereiken die hoger is dan 400 ° C, waardoor de pizza in minder dan 4 minuten gaar is!

Steenovens voor binnen produceren geen rook in huis, als je ervoor zorgt dat je geen olie of tomaten op de hete vuurvaste steen laat vallen.
Tijdens gebruik kan de oven gewoon op een tafel worden geplaatst.


Onze G3 Ferrari na jaren van (intensief) gebruik

Een ongecoate, maar heel realistische foto: dit is een G3 Ferrari Napoletana G10032 elektrische pizzaoven, die we in 2016 hebben gekocht.

G3 Ferrari Snack Napoletana pizzaoven na jaren intensief gebruik
Merk op hoe het G10032 model twee vuurvaste stenen heeft, één boven en één onder. Als je je afvraagt waarom de stenen nog steeds (relatief) wit zijn, dan komt dat omdat we ze hebben omgedraaid om de foto te maken. Het is echter mogelijk om de vuurvaste steen heel goed schoon te maken, zoals we ook op deze pagina laten zien.
Detail van de G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana pizzaoven
Detail van de G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana pizzaoven

Het deksel van het G10032 kan enkele centimeters omhoog blijven om een broodje of focaccia te bakken.

Dit is in plaats daarvan een gloednieuwe, zwart Delizia G10006 pizzaoven. Het is het EVO model: het betekent dat het op sommige punten is verbeterd.

Een Delizia pizzaoven zwart
Een Delizia pizzaoven EVO zwart. Naast de aluminium pizzascheppen heeft de nieuwe Delizia ook zijgaten (zichtbaar in het onderste deel van de oven, net onder de vuurvaste steen) die de warmte helpen afvoeren en voorkomen dat de pizzabodem aanbrandt tijdens het bakken.

Hoe de G3 Ferrari Delizia pizzaoven gebruiken


«Een goede pizzabakker met een kleine oven verslaat een onervaren pizzabakker met een professionele oven», zeggen ze in Italië.

Om de beste resultaten te krijgen met de Ferrari G3 pizzaoven, moet je oefenen en leren hoe hem te gebruiken.

👉 Deze tips zijn niet alleen van toepassing op de G3 Ferrari Delizia, maar op alle vergelijkbare pizzaovens voor binnen. Volg de stappen die we hebben beschreven om uitstekende pizza's te bakken.


 1. Verwarm de pizzaoven

  Het eerste ding is om ervoor te zorgen dat de oven echt heet is voordat je gaat bakken.

  De thermostaat van de G3 Ferrari Delizia pizzaoven, links van de oventje geplaatst
  De thermostaat van de G3 Ferrari Delizia pizzaoven, links van de oventje geplaatst

  Zet de oven aan en zet de thermostaat op "2". Breng de thermostaat na 5 minuten tot net onder "3" en laat hem 12-15 minuten met gesloten deksel opwarmen.

  Na 15 minuten heeft de oven waarschijnlijk de maximale temperatuur bereikt. Sommige elektrische pizzaovens zoals de Ferrari G3 halen een maximale temperatuur van 400°, terwijl andere merken slechts 350° bereiken.
  De maximale temperatuur wordt meestal goed aangegeven bij het kopen van een oven.

  Als je een pyrometer hebt, kun je ook meten hoe heet de steen is, door het deksel iets op te tillen om de warmte niet te laten ontsnappen.

 2. Zet de pizza in de oven

  In het Italiaanse pizza basisrecept uit Napels stelden we voor om een pizzaschep te gebruiken om de pizza in de oven te zetten.

  De pizzaschep moet worden bestrooid met een dun laagje bloem, voordat je de pizza erop legt. Doe een beetje bloem, net genoeg om te voorkomen dat de pizzabodem aan de schep blijft plakken. Een klassieke fout bij het thuis bakken van pizza.

  Zet de pizza in de oven en probeer het deksel snel te sluiten om de hitte niet te verspreiden.

  Pizza in de oven zetten
  We raden het gebruik van perkamentpapier af, omdat het gemaakt is om tot 220°C te weerstaan. Terwijl de pizzaoven bijna 400°C bereikt.
  Een pizza Salami met de G3 Ferrari gebakken
  In onze recepten voegen we vaak halverwege het baktijd de topping toe: bijvoorbeeld salami. Dit om te voorkomen dat het droog en te zout wordt

  De verwarmingselementen moeten gedurende de gehele baaktijd aan staan. Als ze warm zijn, worden ze oranje van kleur.

  Bij het eerste contact met de steen zal de pizza zich hechten alsof hij verlijmd is. Je kunt het pas verplaatsen als het begint te koken, na enkele tientallen seconden.

  Probeer ervoor te zorgen dat de pizza zich in het midden van de steen bevindt: de buitenste delen van de steen worden niet met voldoende kracht verwarmd en de pizza zou niet goed gaar zijn aan de randen.

 3. Stel de timer in ⏲️

  Zodra de pizza in de oven staat, zet je de springtimer op het maximum: 5 minuten.

  De timer van de oventje, rechts geplaatst
  De timer van de oventje, rechts geplaatst

  In de beginfase van het koken kun je zien hoe de pizza groeit door door de gaten te gluren.

 4. Optioneel: draai de pizza

  Open na ongeveer anderhalve minuut de oven een beetje en draai de pizza 90° met behulp van de schep.
  Dit is aan te raden omdat het gebied waar de verwarmingselementen zijn aangesloten op het deksel minder wordt verwarmd. Door de pizza te draaien, wordt het bakken gelijkmatiger.

  G3 Ferrari pizzaoven stock aafbelding
  Als de oven aan staat, wordt de weerstand gloeiend. Waar het in contact komt met het ovendeksel, warmt het echter minder op. Hiervoor raden we aan om de pizza te draaien 🤓 .

  Afgezien van deze snelle handeling moet het deksel tijdens het bakken altijd gesloten blijven.

 5. De pizza is klaar

  Na 4-5 minuten is de pizza klaar. Je kunt de oven openen en eruit halen.

  Als je andere pizza's wilt bakken, is het raadzaam om de thermostaat net onder "2,5" te brengen en de procedure vanaf het begin te herhalen voor de volgende pizza.

  De pizzabodem was krokant van buiten en zacht van binnen.
  De pizzabodem was krokant van buiten en zacht van binnen.

👉 Bekijk ook onze pizza recepten: bijvoorbeeld de Quattro Stagioni, pizza Prosciutto of pizza Capricciosa.

Een pizza Quattro Stagioni met de G3 Ferrari gebakken
Onze pizza Quattro Stagioni met de G3 Ferrari gebakken

Andere gerechten bakken in de pizza oven

De G3 Ferrari is prima geschikt voor het bakken van diepvries pizza's en zelfgemaakte pizza's.

Fabrikanten van dit type pizzaoven voegen er meestal aan toe dat de oven ook gebruikt kan worden om focaccia, taarten, vlees, kastanjes, brioches, sandwiches te bereiden.

Op internet vind je echter niet veel informatie. Dit komt omdat je in de praktijk weinig anders kunt bakken dan pizza. De oven is gemaakt voor pizza en moet voor pizza worden gebruikt.

De G3 Ferrari G10032 Pizzeria Snack Napoletana

We schrijven het omdat we in de loop der jaren hebben geprobeerd vele gerechten te koken, zelfs voor taarten.

Helaas is het resultaat niet goed, om twee redenen:

 • de pizza oven heeft geen ventilatie zoals de normale huisoven, wat nodig is om veel voedsel te bakken.

 • het is moeilijk om de oven op een temperatuur te houden waarbij de taart niet verbrandt. De taart rijst op en raakt onvermijdelijk de weerstand, die zich op korte afstand van de vuurvaste steen bevindt - omdat deze is ontworpen om pizza's te maken.

In onze ervaring zijn er twee dingen die goed koken in de pizzaoven: kastanjes en gebakken aardappelen (met de vooruitziende blik om ze in water te koken).

Nog een tip: als je de oven ook voor ander voedsel gebruikt, is het heel erg gemakkelijk om de steen vuil te maken, die bijvoorbeeld olie zal opnemen, en vanaf dat moment zal hij niet alleen vuil zijn, maar ook een dichte rook produceren, tot dat de olie volledig zal verdampen.

Je kunt een aluminium bak gebruiken om te voorkomen dat de vuurvaste steen vuil wordt.

Hoe de G3 Ferrari pizza oven steen schoonmaken

Wanneer je een nieuwe pizzaoven ontvangt, is de vuurvaste steen uniform van kleur, meestal wit.
De steen zal echter onvermijdelijk vuil worden na het eerste gebruik. Daar is weinig aan te doen.

G3 Ferrari pizzaoven schoonmaken
Een vuurvaste steen na het eerste gebruik

Als je de online reviews van pizza ovens leest, vind je altijd iemand die klaagt over de vuile steen. Het is onvermijdelijk.

De vuurvaste steen is gemaakt van poreus materiaal, dat vloeistoffen absorbeert. Het is normaal dat de steen na gebruik van de oven donkere vlekken heeft.
De vlekken zijn resten van de toppings die op de steen zijn gevallen en zwart zijn geworden door de temperatuur: vooral tomaat en mozzarella.

Dit heeft geen invloed op de werking van de pizza oven. Integendeel. Sommigen beweren dat het inderdaad een sterk punt van de pizza oven is: het herhaalde gebruik van de vuurvaste steen geeft de pizza de "steenoven" smaak, waardoor hij nog lekkerder wordt. Net zoals een percolator na een paar keer gebruiken een betere koffie maakt.

Een vuile steen is in ieder geval niet mooi om naar te kijken. Daarom hebben we alle tips verzameld om de vuurvaste steen van de pizzaoven schoon te maken. Laten we beginnen met de dingen die je niet moet doen.

Pizza oven steen schoonmaken: de meest voorkomende fouten

 • Gebruik nooit schoonmaakmiddelen om de steen schoon te maken

  Zoals we schreven, is de vuurvaste steen van poreus materiaal en neemt hij vloeistoffen op. Als je reinigingsmiddelen gebruikt, impregneren ze de steen. De chemicaliën van het afwasmiddel komen vrij tijdens het bakken van pizza's. Pizza met zeepsmaak is niet erg gezond.

 • Voorkom dat er olie op de pizza valt

  Gebruik nooit olie op de vuurvaste steen. Ook voorkom dat de pizza-olie op de steen komt. Dit is omdat, als de steen wordt verwarmd voor de volgende pizza, een zwarte rook afgeeft totdat alle olie is verdampt. Dit is geen operatie die je binnenshuis kunt doen als je niet wilt dat het huis vol rook staat.

 • Doe de steen niet in de vaatwasser

  Doe de steen nooit in de vaatwasser. Het kan niet alleen breken of beschadigen, maar het zal ook het wasmiddel opnemen en dus onbruikbaar worden.

 • Gebruik geen schuurpapier of schuurmiddelen

  Als je besluit om schuurpapier te gebruiken om vlekken te verwijderen, zal de steen geleidelijk van vorm afwijken van het origineel, dunner worden en uiteindelijk het risico lopen te breken.


Dus, hoe maak je de vuurvaste steen schoon?

De enige manier om een vuurvaste steen te reinigen zonder deze te beschadigen, is door de steen aan een hoge temperatuur te onderwerpen, waardoor de door de steen geabsorbeerde resten verkolen en ze in een stoffige, gemakkelijk verwijderbare vorm vrijkomen. Dit proces wordt pyrolyse genoemd.

Dus hebben we een test gedaan.

Elektrische pizzaoven schoonmaken
De pizzasteen van de Ferrari G3 schoonmaken, voor en na

We hebben een oud model van de G3 Ferrari Tigella Mia Sandwich Maker gevonden die nu moet worden weggegooid. Het is niet de pizzaoven, maar het werkt op dezelfde manier: twee weerstanden verhitten twee vuurvaste stenen, boven en onder.

G3 Ferrari pizzaoven schoonmaken
Dit model is waarschijnlijk 20 jaar oud: een duurzaam product dat echter zijn langste tijd heeft gehad. Niet alleen is de steen volledig zwartgeblakerd, maar de rode verf bladdert ook af.

Maar het apparaat gaat nog steeds aan: daarom is het handig om te proberen de steen schoon te maken met pyrolyse.

Om het apparaat op deze manier schoon te maken, moet je het buiten plaatsen. Je hebt waarschijnlijk nodig:

 • Open ruimte om de oven te plaatsen, op het balkon of in de tuin.

 • Een verlengsnoer waarmee je het apparaat mee naar buiten kunt nemen.

Onze test werd gedaan op 2 meter afstand van het huis, en we wensten dat we verder weg waren geweest. Na 20 minuten komt er veel rook uit de oven - zeker als de steen helemaal zwart is zoals in ons geval.

Zo maak je de vuurvaste steen van de pizzaoven schoon, stap voor stap:

 1. Verwijder de verbrande stukjes

  Verwijder eerst de opgezwollen resten van tomaat en mozzarella met een niet-schurende spatel. Metalen pizzaschillen zijn prima.

 2. Zet de thermostaat op 2,5

  Belangrijk: zet deze stap niet binnen de muren van het huis.

  Zet de pizzaoven buiten. De pizzasteen, door het verbranden van de oliën die zich in de steen hebben opgehoopt, produceert een dichte en zwarte rook. Een afstand van minimaal een paar meter van het huis is vereist.
  Pas ook op dat je de rook van de verbranding niet inademt.

  Zet de lege oven op hoog en laat hem ongeveer 45 minuten staan.

  G3 Ferrari pizzaoven steen schoonmaken
  Na ongeveer 20 minuten begint de vuursteen rook af te geven

  Als de steen niet bijzonder vuil is, wordt het weer wit, vooral in het middengedeelte.

 3. Verwijder de as met een doek

  Wrijf met een droge doek over het oppervlak van de vuurvaste steen: de as komt eraf en onder de steen is het helemaal wit - zeker in het middengedeelte.

  Elektrische pizzaoven schoonmaken
  Het eindresultaat is verrassend: de vuurvaste steen is weer wit.

  Uiteraard gaan we dit apparaat niet meer gebruiken; maar de steen keerde volkomen wit terug - behalve aan de uiteinden, niet bereikt door de hitte van de weerstanden.


👉 Bekijk ook: Zo maak je een pizzasteen schoon (zonder elektrische pizzaoven).


De steen is nog steeds vuil. Wat te doen?

Er is nog een andere oplossing, maar die kan je maar één keer doen: de steen omdraaien 😄 Met de meeste pizzaovens zoals de Ferrari G3 is het draaien van de steen niet moeilijk.
Je hoeft alleen de metalen rand los te schroeven die de steen op zijn plaats houdt. Voordat je dit doet, moet je er natuurlijk voor zorgen dat de oven niet is aangesloten op het elektriciteit.

De buitenkant van de pizza oven schoonmaken

Externe reiniging is vrij eenvoudig: maak het deksel van de oven schoon met een zeepachtige spons, maar pas op dat je geen chemicaliën op de steen laat vallen.

Tips voor het gebruik van de elektrische pizzaoven


 • De weerstand moet niet uitvallen terwijl de pizza in de pizzaoven staat

  Om de pizza goed te bakken, moet de oven op maximaal vermogen staan.

  1. Eerst moet je de oven goed verwarmen, gedurende 15 minuten, iets minder dan het maximum. Draai het wiel niet helemaal tot het maximum, maar laat ruimte voor wat beweging.

  2. Op het moment dat je de pizza in de oven zet, zet je het temperatuur op maximum. Op deze manier wordt de weerstand niet uitgeschakeld gedurende de 5 minuten die nodig zijn om de pizza te bakken. • Bak pizza's van de juiste breedte

  Ook al heeft hij een diameter van 31 cm, we raden je aan om pizza's wat kleiner te maken. De ideale maat is die van de scheppen die in het pakket zitten. Ook moet de pizza precies in het midden van de oven worden geplaatst.
  Als je een grotere pizza maakt, die de uiteinden van de oven raakt, zal hij aan de randen rauw zijn.


 • De onderkant van de pizza brandt, waarom?

  Als je een pizza maakt die dik is of met een rijke en vochtige topping (tomatenpuree niet eerst uitgelekt), loop je het risico dat een pizza aan de onderkant verbrandt en niet gaar aan de bovenkant.

  Om dit te voorkomen, als de pizza veel ingrediënten bevat, zet je de thermostaat niet op het maximum, maar baak je 6 minuten.


 • Een van de meest voorkomende fouten: de oven vaak openen

  Open de oven zo min mogelijk terwijl de pizza bakt. We raden je aan minimaal 3 minuten te wachten voordat je de status van de pizza controleert.


Waar de G3 Ferrari pizzaoven kopen en hoeveel kost het?

Het model G10006 van de Ferrari Delizia oven kost van € 100 tot € 150, afhankelijk van de features. Inclusief twee jaar garantie en twee kleine metalen halvemaanvormige pizza schillen.

De G3 Ferrari is een van de beste pizzaovens

Het G3 Ferrari Delizia G10006 is zeker de meest geliefde pizzaoven voor thuis en een van de beste op de markt. Daarnaast zijn er de afgelopen jaren veel soortgelijke ovens op de markt gekomen.

De G3 Ferrari Delizia pizzaoven

De pizzaoven wordt over het algemeen gebruikt om zelf pizza's net zo goed te maken als die in een pizzeria.
Ook bepaal je zelf welke ingrediënten je op de pizza legt: experimenteer met toppings, gebruik gezonde ingrediënten en maak een caloriearme pizza.

De Ferrari G3 heeft een vermogen van 1200 watt en een steen van 31 centimeter doorsnee: perfect voor zelfgemaakte pizza's.


G3 Ferrari Delizia
G3 Ferrari Delizia

Volg deze pagina

We zullen deze pagina updaten met nieuwe tips om een pizza net zo lekker te maken als dat je eet in een pizzeria in Italië!

Geniet van je Italiaanse pizza! 😄🍕

Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.