Laatst bijgewerkt op 21 januari 2023

De beste pizza ovens voor thuis: welke te kiezen en waar te kopen 🍕

Hoe bak je thuis de perfecte Italiaanse pizza? Onze tips voor het kiezen van een elektrische pizzaoven met steen, om zelf een lekkere en gezonde pizza te maken.

Elektrische pizza ovens zijn compacte apparaten, zeer geliefd bij Italianen, waarmee je thuis snel en gemakkelijk pizza kunt maken, net zo goed als die van een pizzeria.

De G3 Ferrari Delizia was een van de eerste elektrische pizza ovens met vuurvaste steen. Het is waarschijnlijk het meest populair, en het is degene die we als voorbeeld hebben genomen om je te laten zien hoe je een pizzaoven gebruikt.

De G3 Ferrari is echter niet de enige pizzaoven: er zijn ovens van andere merken, Italiaans en niet, die geldige alternatieven produceren om prima Italiaanse pizza te maken.

Op deze pagina maken we een overzicht van de beste ovens. Laten we de functies samen bekijken.

We houden ervan om zelf pizza te maken: dus laten we proberen geen trivia te schrijven, en in plaats daarvan geven we je informatie die erg handig kan zijn bij het kiezen van een oven.

Op deze paginaWaar moet je op letten bij het kiezen van een oven?


 • De maximale temperatuur: 400 of 350 graden

  Als je kijkt naar de technische specificaties, beloven sommige ovens 400 graden te bereiken, en sommige 350. Deze temperaturen zijn realistisch en kunnen direct op de steen worden gemeten met een infraroodthermometer.

  In een pizzeria wordt de pizza idealiter gebakken op 450 - 485 graden en anderhalve minuut in de oven bewaard. Hoe heftiger en sneller het koken, hoe beter de pizza zal worden: zacht en knapperig.
  Een thuisoven daarentegen kookt op 220 graden: de pizza moet dan langer in de oven en tijdens het bakken heeft hij de neiging hard te worden, zoals een koekje.
  Over het algemeen is een oven die 400 graden bereikt efficiënter dan een oven die stopt op 350 graden.

  De maximale temperatuur is echter niet het enige kenmerk dat telt voor een goede pizza.

 • Vorm van de weerstand

  Als je goed naar de foto's van de pizzaovens kijkt, zie je dat de bovenste weerstand, die aan het deksel is bevestigd, twee vormen heeft: ring of omega.

  G3 Ferrari Delizia
  Een ring weerstand
  Sirge Osoolemio
  Een omega weerstand

  In theorie verwarmt de omega-weerstand het centrale deel van de pizza meer; met het risico dat het droger wordt.

  Bij de ringvorm komt de warmte helemaal over de rand van de pizza, waardoor deze gaat rijzen. Pizzaliefhebbers geven meestal de voorkeur aan de ringweerstand, de pizza bakt beter.

  De stenen van deze ovens hebben een diameter van 31cm. We raden je echter aan om pizza's wat kleiner te maken, zodat ze ook aan de zijkanten goed gebakken zijn.


 • Details en accessoires

  Het zal je leven waarschijnlijk niet veranderen of een oven een pizzasnijder bevat of niet. Maar er zijn nog andere kenmerken die de keuze voor een oven kunnen bepalen.
  Naast de maximale temperatuur en de vorm van de weerstand zijn er nog andere details: bij sommige ovens is de vuurvaste steen uitneembaar en kan deze worden vervangen door een bakplaat. Sommige hebben zwarte steen, die de vlekken verbergt. Anderen hebben een patrijspoort waarmee je de kookstatus van de pizza kunt zien.

 • Garantie en technische assistentie

  Er moet aan worden herinnerd dat we het hebben over oventjes die 1200 W produceren en 400 graden bereiken. Dit zijn compacte en krachtige apparaten die na verloop van tijd en gebruik onderhoud nodig hebben. Vergeet niet de garantie en de reparatie mogelijkheden te controleren.

Pizzaoven kopen: dit moet je weten

 • De vuurvaste steen wordt vuil en dit is normaal

  Help, de vuurvaste steen is geruïneerd en het is allemaal vies!

  Een zin die je online kunt lezen op de pagina van elke pizzaoven. Er is niet veel te doen: als de oven nieuw is, is de steen uniform - meestal wit of beige. Bij het allereerste gebruik is het echter onvermijdelijk dat er een beetje olie, tomaat of mozzarella - of alle drie - op terecht komt en de steen nooit helemaal wit wordt. Dit is volkomen normaal.

  Gebruik geen bakpapier! Als je het controleert, is perkamentpapier niet geschikt voor gebruik boven 220 graden, omdat het verbrandt en aan flarden wordt verkleind.

  Om de steen na gebruik van de oven schoon te maken, kun je dit doen: je moet de oven een half uur gesloten houden en op maximale temperatuur aanzetten. De steen wordt weer wit, ook al is hij niet perfect als nieuw.

 • Andere gerechten in de pizzaoven bakken

  Deze ovens zijn ontworpen voor het maken van pizza's, maar kunnen ook worden gebruikt om ander voedsel te bakken. We hebben succes gehad met kastanjes, en zelfs met gebakken aardappelen.

  Deze ovens zijn echter niet geschikt voor het bakken van taarten: de bovenste weerstand is meestal zeer dicht bij de steen. Zo erg zelfs dat in sommige modellen de weerstand de randen van een gezuurde pizza kan raken. Om dezelfde reden is het moeilijk om de pizzaoven te gebruiken om brood en croissants op te warmen: er is niet genoeg verticale ruimte. Verder is er geen ventilatie in de pizzaoven.

  Er is eigenlijk een pizza oven die kan worden gebruikt om sandwiches en focaccia te bereiden, en het is de G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana, code G10032. Dit model is bijzonder omdat het twee vuurvaste stenen heeft, een onder en een boven aan het deksel. Bovenstaande steen is uitneembaar.


 1. G3 Ferrari Delizia pizzaoven G10006

  De G3 Ferrari Delizia is waarschijnlijk de best verkochte en populairste pizzaoven.

  De Ferrari was een van de eerste elektrische pizzaovens en is nog steeds het populairst. Het was de eerste waarmee je op een zuinige manier en voor iedereen thuis een pizza kon bakken op 400 graden in minder dan 5 minuten. Ook wij kennen de G3 Ferrari Delizia goed omdat we hem al jaren gebruiken.

  Met de G3 Ferrari Delizia ontbreekt ook technische ondersteuning niet: er zijn talloze tutorials op internet over hoe je het het beste kunt gebruiken.

  Bekijk ook de G3 Ferrari Delizia review, met onze tips om een steenoven voor binnen te gebruiken en uitstekende pizza's te maken.

  G3 Ferrari Delizia
  G3 Ferrari Delizia

 2. G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana G10032

  De G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana pizza oven is een alternatief voor de klassieke G3 Ferrari Delizia. Het is niet altijd voorradig, en ook om deze reden is het erg begeerd door liefhebbers van pizza ovens.
  Met de Pizzeria Snack Napoletana kun je niet alleen pizza's bereiden, maar ook sandwiches en andere gerechten, dankzij een unieke eigenschap: hij heeft twee vuurvaste stenen.

  Het verschil tussen de G3 Ferrari Delizia G10006 en de G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana G10032

  De G10006 Delizia heeft, net als alle andere pizzaovens, een vuurvaste steen om de pizza op te plaatsen.
  De G10032 Pizzeria Snack Napoletana heeft in plaats daarvan twee vuurvaste stenen: één is erboven geplaatst en kan worden verwijderd.


  Natuurlijk kun je de steen bovenop verwijderen om de pizza te bakken. Voor meer informatie, bekijk ook onze G3 Ferrari Pizzeria Snack Napoletana review.


 3. Optima Napoli Pizza Express

  In tegenstelling tot alle andere elektrische pizza ovens, wordt de Optima Napoli Pizza Express volledig ontworpen en geproduceerd in Italië, in de stad Modena.

  Optima is een bedrijf dat behoorde tot het merk G3 Ferrari, zoals we uitleggen in onze Optima Napoli Pizza Express pizza oven review.

  Optima Napoli features
  Optima Napoli thermostaat

  De Optima Napoli heeft een uitstekende bouwkwaliteit en is zeer eenvoudig in gebruik. Om deze reden is het een van de meest verkochte elektrische pizzaovens voor thuis in Italië en in het buitenland, zelfs hier in Nederland.
  Net als de G3 Ferrari bakt hij pizza op 400 graden in 5 minuten.

  Lees voor meer informatie onze overwegingen over de Optima Napoli tegen de G3 Ferrari Delizia.


 4. Ariete 909 pizzaoven

  De Ariete 909 pizza oven heeft twee eigenschappen: hij werkt goed en kost weinig.

  Onze vrienden die Aries 909 hebben, zijn er tevreden mee en gebruiken het zonder problemen. Deze oven is net zo krachtig als de Ferrari G3, hij maakt pizza's net zo lekker

  Ariete 909
  Ariete 909

  De thermostaat van de Ariete 909 heeft 5 niveaus, in tegenstelling tot de Ferrari G3 die er 3 heeft. Het betekent niet dat de Ariete meer verwarmt: beide bereiken 400°C.

  Wat heeft het voor zin om veel warmteniveaus te hebben als je altijd het maximum instelt om pizza te maken?
  De thermostaat geeft 5 niveaus aan omdat het op deze manier gemakkelijker is om te begrijpen op welke temperatuur het mogelijk is om ander voedsel te koken, bijvoorbeeld toast of kastanjes zoals we hebben genoemd.
  In Ariete 909 komt niveau 3 overeen met ongeveer 220 graden, niveau 4 met 330, en niveau 5 met ongeveer 400 graden.


  Ariete 909
  Ariete 909

  Voordelen

  • De Ariete 909 is in online winkels meestal voor een lagere prijs te vinden dan de G3 Ferrari

  • Net als de G3 Ferrari bereikt de Ariete ook 400 graden en kan een pizza in slechts 4-5 minuten bakken

  Nadelen

  • Nogmaals, de pizzascheppen die in het pakket zitten, zijn niet van geweldige kwaliteit.


 5. Create Ikohs Pizza Maker

  De Create Ikohs Pizza Maker is een oventje die online steeds meer fans krijgt dankzij twee innovaties:

  • Op het deksel bevindt zich een patrijspoort, met dubbel gehard glas, waardoor je de pizza kunt zien terwijl deze bakt;

  • Het heeft een verwijderbare vuurvaste steen, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.

  create ikohs
  create ikohs

  Een ander voordeel van Create Ikohs is dat je het gemakkelijk online kunt kopen voor een lagere prijs dan andere ovens.

  De Create Ikoh heeft een goede bouwkwaliteit en ziet er solide uit. De maximaal aangegeven temperatuur van de Ikohs Pizza Maker is 350 graden, en het heeft een omega-vormige weerstand. Het produceert echter uitstekende pizza's, die 5 minuten duren.

  De steen van Create Ikohs is wit en wordt, net als de stenen van alle andere ovens, na het eerste gebruik vies.

  create ikohs
  create ikohs

  Voordelen

  • Patrijspoort van dubbel gehard glas

  • Verwijderbare steen

  • Betaalbaar

  Nadelen

  • Zoals in alle andere ovens wordt de steen vuil. Het is echter verwijderbaar en gemakkelijker schoon te maken.


 6. Spice Caliente pizzaoven

  Spice Caliente
  Spice Caliente

  De Spice Caliente oven wordt geproduceerd door Spice Electronics, een bedrijf gevestigd in Bologna in Italië. Spice is erg populair onder fans van zelfgemaakte pizza, dankzij enkele kwaliteiten:

  • Bouwkwaliteit: hij voelt steviger aan dan de G3 Ferrari, bevat meer aluminium onderdelen en minder plastic, en weegt meer.

  • De binnenkant van het deksel van de Spice Caliente is van roestvrij staal. De fabrikant wijst erop dat roestvrij staal geen chemicaliën verliest op de pizza, zelfs niet als het op hoge temperaturen wordt gebracht.

  • Het heeft geen timer, het heeft alleen het wiel om de thermostaat in te stellen.

  Het is een van de favoriete ovens voor liefhebbers van aanpassingen om het efficiënter te maken: er zijn veel tutorials online. Zelfs zonder aanpassingen haalt de oven nog steeds 400 graden en produceert pizza's vergelijkbaar met die van de G3 Ferrari.

  De Spice Caliente oven warmt op in iets meer dan 10 minuten. Zonder wijzigingen aan te brengen, maakt het pizza in slechts 5 minuten.

  Spice Caliente

  Voordelen

  • Shell in roestvrij staal

  • Goede bouwkwaliteit

  Nadelen

  • Het heeft geen timer

  • Het kost iets meer dan de andere ovens

 7. Sirge Osoolemio pizzaoven

  Sirge Osoolemio
  Sirge Osoolemio

  De Sirge Osoolemio bereikt 400 ° C, evenals de G3 Ferrari. Het heeft echter een bijzonderheid ten opzichte van alle andere pizzaovens: het heeft de zwarte antiaanbaksteen, waarvan Sirge ervoor zorgt dat deze van hoge kwaliteit is en geen vlekken achterlaat. Als je het niet kunt verdragen om je oven met de vuile steen te zien, dan is de Sirge iets voor jou.

  De zwarte steen is makkelijker schoon te maken, maar heeft een nadeel: het opwarmen duurt langer. Als gevolg hiervan merken sommige online beoordelingen op dat de Sirge de neiging heeft om aan de bovenkant meer op te warmen dan aan de onderkant.

  Sirge Osoolemio

  Voordelen

  • Het is de enige oven met zwarte vuurvaste steen

  • Goedkoper dan andere ovens

  Nadelen

  • De steen duurt iets langer dan andere ovens om warm te worden

  • Zelfs de pizzaschillen in de Sirge Osoolemio zijn klein en van slechte kwaliteit

 8. Volg deze pagina

  We zullen deze pagina updaten met nieuwe tips om een pizza net zo lekker te maken als dat je eet in een pizzeria in Italië!

  Geniet van je Italiaanse pizza! 😄🍕

Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.