Laatst bijgewerkt op 7 september 2021

Pan di Stelle: waar de chocolade koekjes met sterren te kopen 🍪

Pan di Stelle merk brand

Pan di Stelle is zo'n populair Italiaans koekje dat het een apart merk is geworden, dat ook taarten en spread pasta produceert. Alles over de chocolade koekjes met de sterren.

"Kan een hoek van de lucht rond zijn?". De geschiedenis van Pan di Stelle-koekjes begint met deze slogan, die al vele jaren op de verpakking staat.

Protagonist van het Italiaanse ontbijt, Pan di Stelle is veel meer dan een gewoon koekje.
Aanvankelijk maakte het deel uit van de Mulino Bianco koekjes lijn. Het was echter zo succesvol dat Pan di Stelle in 2007 een merk op zich werd, naast Mulino Bianco en deel van de Barilla Group.

In de afgelopen jaren is de Pan di Stelle merk verrijkt met snacks, ontbijtgranen, cakes, tot aan de Pan di Stelle crème en de gloednieuwe Biscocrema.

Op deze pagina


Wij zijn Italianen in Nederland en we schrijven deze pagina ook om ons Nederlands te oefenen. Vergeef ons als je spelfouten vindt. 🙂


De oorsprong van Pan di Stelle


Pan di Stelle-koekjes kwamen in 1983 op de markt. Mulino Bianco had al enkele succesvolle producten zoals Galletti en Tarallucci, zandkoekjes die perfect het imago van Mulino Bianco identificeerden: door de oren van tarwe en de iconische molen riepen ze traditie en authenticiteit op, met waarden en symbolen uit het verleden.

Als kinderen aten we de Pan di Stelle koekjes op deze manier: eerst krabden we de sterren weg met onze tanden, en daarna aten we de hele chocoladekoek.

In de loop der jaren werd Pan Di Stelle steeds populairder in Italië, totdat het een apart merk werd, met brioches (in het Italiaans "merendine" genoemd), taartes, ontbijt granen, ijs en een smeerbare crème die concurreert met Nutella.

Visueel breekt het merk Pan Di Stelle met de klassieke witte en gele tinten van Mulino Bianco, om jezelf onder te dompelen in een wereld van magie en dromen met chocoladesmaak.

Deze elementen hebben gezorgd voor een zeer sterke identiteit van het merk Pan di Stelle. Samen met de reclame slogans, bijvoorbeeld: Pan di stelle: ontbijt om te blijven dromen.

Pan di Stelle reclame
De wereld van dromen en sterren van Pan di Stelle koekjes

Pan di Stelle koekjes: ingrediënten

Pan di Stelle-koekjes zijn knapperig, maar verkruimelen niet. Van het een komt het ander: het is niet moeilijk om een pakje op een dag te consumeren.
Het kruimeldeeg gemaakt met magere cacao en hazelnoten heeft een smaak die doet denken aan een huisgemaakt koekje.

Pan di Stelle koekje

Ze zijn heerlijk als ze in zowel warme als koude melk worden gedompeld.
Als ze in melk worden gedompeld, geven ze een deel van hun cacao af in de beker en laten ze de melk naar chocolade smaken.

Zoals alle Barilla-producten heeft Pan di Stelle ook palmolie volledig geëlimineerd en voornamelijk vervangen door zonnebloemolie, die veel duurzamer is.

1 Pan di Stelle koekje is goed voor 38 kcal (7,8 g); 100 g is 483 kcal.
Er is zowel de 350 g-verpakking als de grotere 500 g-verpakking. De 350g verpakking bevat ongeveer 45 koekjes.

Gemiddelde waardenvoor 100 geen koekje
(7,8 g)
Calorieën2023 kJ
483 kcal
158 kJ
38 kcal
Vetten
waarvan verzadigd
20,5 g
7,8 g
1,6 g
0,6 g
Koolhydraten
Waarvan suikers
65 g
23,5 g
5,1 g
1,8 g
Vezels4,0 g0,3 g 
Eiwit7,5 g0,6 g
Zout0,475 g0,037 g

Ingrediënten: tarwebloem, suiker, zonnebloemolie, boter, hoogwaardige gepasteuriseerde verse melk 6%, cacao 3,6%, chocolade 3,5% (cacaomassa, suiker, cacaoboter, natuurlijk vanillearoma, emulgator: sojalecithine), 2% suikerkorrels , verse eieren, 0,8% honing, 0,8% hazelnoten, tarwezetmeel, rijsmiddelen (natriumwaterstofcarbonaat, ammoniumwaterstofcarbonaat), zout, aroma's, eiwit-eipoeder, maïszetmeel.

Pan di Stelle producten, altijd gemaakt met alleen de beste ingredinten, zijn zonder kleurstoffen, zonder gehydrogeneerde vetten en zonder conserveermiddelen.

Pan di Stelle Crema

De droom in een lepel, luidt de slogan. Een geweldige ontmoeting tussen een zoete cacaocrème met hazelnoten en de korrel van Pan di Stelle koekjes.

Pan di Stelle crema

Pan di Stelle Cream wordt in 2019 op de markt gebracht. Het is de eerste cacao- en hazelnootcrème met de korrel van de bekende Pan di Stelle-koekjes.

De smeercrème van Pan di Stelle is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten zoals verse eieren en 100% Italiaanse hazelnoten. Vrij van palmolie en gehydrogeneerde vetten.

Pan Di Stelle Crema concurreert rechtstreeks met een gigant in de smeerroom sector: Nutella, dat geen introductie behoeft en wereldberoemd is.

Hoe is Pan di Stelle Crema vergeleken met Nutella?

In tegenstelling tot andere crèmes is Pan di Stelle Cream verrijkt met koekjes korrels.
Hierdoor wordt het wat knapperiger en nog rijker van smaak.

De Italiaanse blog Gambero Rosso vergeleek de twee crèmes en ontdekte dat Pan di Stelle Cream ingrediënten van iets betere kwaliteit heeft dan Nutella. Dat gezegd hebbende, beide smeersels bevatten veel suiker - eet ze verstandig.

Zoals ook op de website van Pan di Stelle staat, "Vaak van voedsel veranderen en een fysiek actieve levensstijl volgen is de juiste manier om een gezond leven te leiden."

Pan di Stelle koekjes: waar kopen en bestellen

Pan di Stelle verpakking

Pan di Stelle koekjes zijn niet gemakkelijk te vinden in supermarkten, maar je kunt ze bestellen bij talloze online winkels die Italiaanse producten verkopen.

De verpakking van Pan di Stelle die je in Nederland het makkelijkst vindt is de 350 gram, met een prijs vanaf 3,80 euro.

Let op waar je het product koopt: sommigen van ons hebben toevallig de Pan di Stelle online besteld en in plaats daarvan Poeder di Stelle ontvangen: alle koekjes waren verpulverd. Ze waren nog steeds goed, maar de hele Pan di Stelle is veel beter.


Volg onze pagina over Pan di Stelle koekjes

Kijk op deze pagina. We verrijken het met al het nieuws over de Pan di Stelle snacks en koekjes lijn, die je ook hier in Nederland kunt vinden en genieten.

Meer blogs