Laatst bijgewerkt op 12 december 2022

Gocciole 🍪 Italiaanse koekjes met chocolade schilfers

Gianni van Alle Italiaanse - Author
Gianni van Alle Italiaanse

Gocciole Pavesi zijn de best verkochte Italiaanse koekjes. Met meer dan 30 jaar geschiedenis en vele pogingen tot imitatie, zijn de koekjes met chocolade druppels een favoriet van Italianen.

Alle Gocciole Pavesi

De chocolade Gocciole geproduceerd door Pavesi wordt zelfs meer verkocht dan Pan di Stelle, de andere zeer populaire chocolade koekjes in Italië.

Gocciole zijn zandkoekjes gemaakt om als ontbijt te eten: als je ze in melk laat weken, smelten de chocoladevlokken een beetje en wordt het koekje nog lekkerder.

Wij bij Alle Italiaanse vinden dat Gocciole zelfs 's middags een uitstekende snack is, en waarom zelfs 's avonds niet.

Op deze paginaDe oorsprong van chocolade Gocciole

Het best verkochte koekje in Italië is geen historisch product van Mulino Bianco, maar van Pavesi. Pavesi werd opgericht in 1937, lang voor zowel Mulino Bianco als Barilla, en staat bekend om het op de markt brengen van de zeer beroemde Pavesini koekjes.

In 1984 lanceerde Pavesi de koekjeslijn Amici del Mattino (de "vrienden van de ochtend"), een lijn koekjes die het ontbijt van de Italianen moest worden. En met kinderen zoals wij deed hij het prima.

Gocciole chocolate Pavesi

Gocciole waren de koekjes die het succes van de Amici del Mattino lijn bepaalden. Ze werden geproduceerd in 1987. Elf jaar later, in 1998, werd Gocciole een apart merk.

Naast de Gocciole Chocolate, de originele, vind je tegenwoordig Gocciole Wild, Gocciole Extra Dark en de nieuwste Gocciole Coconut.

Sinds 1993 maakt Pavesi, net als Mulino Bianco, ook deel uit van de Barilla groep.

De populariteit van Gocciole chocolade koekjes

Volgens de fabrikant zijn er in 2020 40 miljoen verpakkingen Gocciole Pavesi verkocht, wat overeenkomt met 1,9 miljard koekjes.

Het succes van Gocciole kwam vooral in de jaren 2000, dankzij een marketing campagne die perfect bleek te zijn.

Sinds 2001 heeft de reclame voor deze koekjes als thema een "Tarzan-familie" die in de jungle woont.

Het gezin in de jungle is de metafoor van het dagelijks leven in de stad, ironisch en origineel overgebracht. Dankzij Gocciole koekjes wordt het leven aangenamer.
Zoals de slogans communiceren, zijn deze cookies de lekkerste om de dag mee te beginnen.

Reclame: deze jungle maakt me kapot

Hij en zij, beide modellen, wonen in de jungle met hun leeuw en vervelen zich. Gelukkig zijn de Goggiole er om hun dagen op te fleuren.

Ingrediënten van chocolade Gocciole

Gocciole zijn zandkoekjes verrijkt met lekkere chocolade druppels (melk, puur of hazelnoot) en met een druppelvorm, speciaal ontworpen om gemakkelijk doorweekt te worden.

Gocciole zijn zwaarder dan andere koekjes: elk koekje weegt 12 gram en bevat 57 calorieën.
Een Gocciole koekje weegt dus een gram minder dan de Macine, en bijna het dubbele van een Pan di Stelle.


Gocciole zijn palmolievrij

De Gocciole die je nu koopt, bevat net als alle andere Barilla koekjes geen palmolie.

Palmolie is vervangen om te voldoen aan de behoeften van consumenten die gevoelig zijn voor voedings- en milieuproblemen.

De verandering is echter voelbaar: toen ze met palmolie werden gemaakt, waren Gocciole iets minder kruimelig. Er is een verschil. Dit betekent echter niet dat ze nu minder goed zijn!

Verschillende soorten Gocciole


 • Gocciole chocolade

  Als we Gocciole zeggen, bedoelen we het klassieke Pavesi koekje: veel chocoladeschilfers in het zanddeeg. Elk van deze koekjes heeft 57 calorieën.


 • Gocciole wild

  Gocciole Wild is de versie van Gocciole met volkoren meel. Voor een ontbijt met meer vezels. De calorieën per koekje veranderen niet.


 • Gocciole Extra Dark

  Gocciole Extra Dark

  In de Gocciole Extra Dark heeft het zanddeeg de smaak van cacao en zijn de druppels van extra donkere chocolade.
  Als je bang bent voor puistjes, probeer ze dan niet. Anders zijn ze uitstekend geschikt voor elk moment van de dag: als ontbijt, als tussendoortje of als dessert na het avondeten.


 • Gocciole Coconut

  De nieuwe Gocciole Coconut is in februari 2021 op de markt gebracht. Het zanddeeg is verrijkt met kokos en de onvermijdelijke pure chocolade druppels. De verpakking is 100% recyclebaar, ook dit is een noviteit.
  We hebben ze nog niet geprobeerd en we kunnen niet wachten


Waar chocolade Gocciole Pavesi kopen

Gocciole koekjes zijn niet gemakkelijk te vinden in Nederland, maar je kunt ze bestellen bij online winkels die Italiaanse producten verkopen.

De verpakking van Gocciole die je in Nederland het makkelijkst vindt is de 500 gram, met een prijs vanaf 4 euro.


Volg onze pagina over Gocciole koekjes

Kijk op deze pagina. We verrijken het met al het nieuws over de Gocciole koekjes lijn, die je ook hier in Nederland kunt vinden en genieten.

Alle Italiaanse door Italianen in Nederland

Terug naar de homepage

Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italianen en wonen al jaren in Nederland. Toen wij hier kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse taal wat beter kennen, bieden we een account aan met originele inhoud.