Sambuca is een zoete likeur gearomatiseerd met anijs. Wij zijn Italianen en maken deze digestief ook thuis, met steranijs en pure alcohol of wodka. Wij delen ons makkelijke, snelle en goed uitgelegde recept 👌
Sambuca is een traditioneel Italiaans digestief, waar we graag van genieten aan het eind van de maaltijd met koffie.
Hoewel het erg populair is, behoort het niet tot de likeuren die we gewoonlijk thuis in Italië maken. Sambuca is bijna synoniem met Molinari, dat wil zeggen degene die industrieel wordt geproduceerd, waardoor het ook in het buitenland beroemd is geworden.
Velen verwarren het met sambuco, een drankje gemaakt van de bloemen van de vlierbessenplant.
De sambuca waar we het over hebben is echter een anijslikeur; hoewel Molinari en industriële sambuca ook andere ingrediënten bevatten, die de smaak aanpassen.
Op deze pagina maken we het makkelijke recept met steranijs, dat echter een frisse smaak heeft en niets te benijden heeft aan degene die je in de winkel koopt.