Laatst bijgewerkt op 30 juli 2022

Trouwen aan het Gardameer 💒 dromlocaties voor een elegante bruiloft

Sara van Alle Italiaanse - Author
Sara van Alle Italiaanse

Riva del Garda, Sirmione, Lazise en Torri del Benaco. De romantische dorpjes aan het Gardameer bieden villa's en kastelen voor een elegante bruiloft in Italië.

Trouwen aan het Gardameer
Trouwen aan het Gardameer

Inhoudsopgave


Wij zijn Italianen in Nederland en we schrijven deze pagina ook om ons Nederlands te oefenen. Vergeef ons als ons schrijven soms creatief is. 🙂


Het Gardameer is een klassieke trouwlocatie in Noord Italië. De ideale locatie voor een elegante bruiloft, tussen de luxe van villa's, middeleeuwse kastelen en de natuur rond het meer.

Samen met Toscane is het Gardameer een van de favoriete bestemmingen voor bruiloften in Italië - geliefd bij Italianen en buitenlanders.
Over het algemeen zijn de Italiaanse meren een setting die zeer geschikt is voor een elegante bruiloft.
Gardameer is het meest zuidelijke van de Italiaanse meren en heeft daarom een bijzonder mild klimaat.

Rond het meer zijn er veel betoverende dorpjes. Je kunt ervoor kiezen om te trouwen in een koloniale villa, in een oud dorp of in een van de Scaligeri kastelen met uitzicht op het meer.

De gemeenten van het Gardameer vieren burgerlijke huwelijken op de meest uiteenlopende locaties, niet alleen in de zalen van de gemeente. Dus aan het Gardameer worden bruiloften gevierd in prachtige paleizen, in de tuinen van de villa's en zelfs op het strand.

Het landschap van het Gardameer verschilt per gebied: in het noorden is het meer smal en omgeven door de bergen van Trentino, terwijl het in het zuiden, bij de stad Peschiera, grenst aan de Povlakte.

De gegevens over het toerisme aan het Gardameer bevestigen dat er steeds meer destination weddings zijn, stellen die uit het buitenland komen om op het meer te trouwen.
Op het Gardameer zijn ze hier erg enthousiast over en is er een mooie economie ontstaan van professionals, wedding planners en locaties voor ceremonies die de organisatie van bruiloften op het meer beheren.

De meest romantische trouwlocaties aan het Gardameer

Het Gardameer maakt deel uit van drie Italiaanse regio's: Trentino in het noorden, Lombardije in het westen en Veneto in het oosten.

De mooiste plekken voor een sprookjeshuwelijk zijn betoverende stadjes als Desenzano del Garda, Sirmione, Peschiera, Bardolino, Riva del Garda, Limone en Salò.

Hier maken we een lijst van de mooiste trouwlocaties, van noord tot zuid.


Hoe zeg je "trouwen aan het Gardameer" in het Italiaans?

Naast het vertellen over Italiaanse gewoontes, delen we op Alle Italiaanse ook de Italiaanse woorden die we tegenkomen. Op deze pagina:

🔊 Lago di Garda Het Gardameer
🔊 Sposarsi sul lago di Garda Trouwen aan het Gardameer

Bekijk onze pagina over handige zinnen en woorden van de Italiaanse taal.


Trouwen in Riva del Garda, op het Gardameer in Trentino

Riva del Garda ligt aan de noordpunt van het Gardameer en is de belangrijkste stad van het Garda Trentino.

De gemeente Riva del Garda viert burgerlijke huwelijken op historische en luxueuze locaties: naast het stadhuis van Riva, ook Palazzo Martini, de Rocca en het Spiaggia degli Ulivi (het strand van de Olijven), aan de oever van het meer.

Trouwen in Gardameer - Riva del Garda
Spiaggia degli Ulivi in Riva del Garda Foto: Gemeente Riva del Garda

De meest spectaculaire plek die we kennen voor de huwelijksceremonie in Riva del Garda is het Hotel Lido Palace, een luxe locatie aan de oevers van het meer.

Het hotel staat ook bekend om de kwaliteit van het eten, gebaseerd op de gastronomische traditie van Trentino en het Gardameer.

Trouwen in Nago-Torbole

Voor ons bij Alle Italiaanse heeft het noordelijke deel van het Gardameer een bijzondere charme. Het uitzicht op het meer vanuit de omliggende bergen is uniek en spectaculair.

De gemeente Nago-Torbole, ten oosten van Riva del Garda, biedt een ongelooflijke locatie om voor de wet te trouwen: Castel Penede.

Zoals degene die deze instagram foto heeft gepost zegt: de mooiste plek die ik ooit heb gezien voor de ceremonie.

Het initiatief van de gemeente Nago-Torbole is zo populair dat de trouwpagina op de website van de gemeente ook in het Engels beschikbaar is. Naast Castel Penede is Forte Alto ook beschikbaar voor bruiloften, een andere uitzonderlijke locatie.


Trouwen in Gardone Riviera, Salò

Aan de westelijke oever van het Gardameer, in Lombardije, bevinden zich enkele van de mooiste trouwlocaties aan het meer.

Een plek waar we je aan willen voorstellen is Torre San Marco, in Gardone Riviera, in de provincie Brescia. De toren, met uitzicht op het meer, is omgeven door natuur en is een unieke trouwlocatie.

Dankzij zijn ligging is Torre San Marco de perfecte plek om een bruiloft aan het Gardameer te organiseren.

Bovenstaande foto is in de herfst gemaakt: ook in dit seizoen is Torre San Marco een fascinerende locatie.


De Vittoriale degli Italiani

Een andere uitzonderlijke plek om een bruiloft te organiseren is de Vittoriale degli Italiani in Salò, niet ver van Torre San Marco.

De Vittoriale degli Italiani
De Vittoriale degli Italiani Foto: Wikipedia

De Vittoriale degli Italiani is een groep gebouwen, tuinen en een openluchttheater gebouwd door de dichter en romanschrijver Gabriele D'Annunzio, een beroemde figuur uit de Italiaanse literatuur uit het begin van de 20e eeuw.

De Vittoriale degli Italiani: het amfitheater
De Vittoriale degli Italiani: het amfitheater Foto: Wikipedia

De Vittoriale degli Italiani wordt elk jaar door honderdduizenden mensen bezocht en de tuinen kunnen ook worden gereserveerd voor het vieren van bruiloften.

Trouwen in de Vittoriale is een klassekeuze op een plek met een grote geschiedenis.

Trouwen in Lazise sul Garda

De stadje Lazise ligt aan de oostelijke oever van het Gardameer en is nog een ander betoverend dorp aan de oevers van het meer.
In Lazise is een van de locaties waarover we je al vertelden op de pagina over trouwen in Italië: de Dogana Veneta, een centrum voor evenementen, conferenties en bruiloften aan de oever van het Gardameer. Het bruidspaar kan de gasten ook per boot bereiken.

De Dogana Veneta is een van de bekendste trouwlocaties aan de oostkust van het Gardameer.

Trouwen in Sirmione, aan het Gardameer

Sirmione is een betoverend stadje in het zuidelijke deel van het Gardameer. Het historische centrum van Sirmione ligt op een schiereiland dat het lager gelegen Gardameer scheidt: een van de mooiste locaties rond het meer.

Het dorp Sirmione, aan het Gardameer
Het dorp Sirmione, aan het Gardameer Foto: Olga1969

Een bekende trouwlocatie in Sirmione is de Antica Speranzina, een terras met uitzicht op het meer in het hart van Sirmione. De perfecte plek voor een exclusieve huwelijksreceptie.

Trouwen in Torri del Benaco

De stad Torri del Benaco, in het Veronese deel van het Gardameer, biedt verschillende prestigieuze locaties om burgerlijke huwelijken te vieren.

Een daarvan is het Castello Scaligero (het Scaligero Kasteel), dat uitkijkt over het meer.

Trouwen in het kasteel is een unieke ervaring: je kunt kiezen voor de luxe binnenkamers, het interne park van het kasteel waar citroenbomen groeien, of een klein en charmant terras op de kasteeltoren, waar maar liefst 20 personen aanwezig kunnen zijn.

Volg deze pagina over de mooiste trouwlocaties an het Gardameer

Kijk op deze pagina. We updaten het om je te inspireren met nieuwe trouwlocaties in de villa's en kastelen van het Gardameer.

Alle Italiaanse door Italianen in Nederland

Terug naar de homepage

Meer blogs

Over Alle Italiaanse

Hoi! Wij zijn Italiaanse expats en wonen al jaren in Nederland.
Toen we naar Nederland kwamen, namen we een deel van onze traditie met ons mee. En we merkten al snel dat Italië erg populair is bij de Nederlanders. Nu we de Nederlandse cultuur wat beter begrijpen, willen we een account aanbieden met originele inhoud.
We schrijven deze blog ook om Nederlands te oefenen, dus je zult ons schrijven een beetje "creatief" vinden. We houden ervan grammaticafouten te melden. Grazie mille!

Alle Italiaanse Nieuwsbrief

De Italiaanse specialiteiten van de maand in je inbox

Zoals ijs in de zomer of panettone met kerst. Maar ook levensstijl en gewoonten, en de betekenis van Italiaanse woorden.

Placeholder image

👉 Het is gratis en je kunt je op elk moment afmelden

WhatsApp icon

Alle updates publiceren wij ook op ons nieuwe WhatsApp channel